Topluluğun önceki akşam Devlet Tiyatro Salonu’nda saat 20:00’de başlayan ilk konserini, Vali Mustafa Çiftçi, İl Garnizon Komutanı J. Pers. Alb. Çetin Öcal, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Baro Başkanı Kenan Yaşar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın yanı sıra çok sayıda davetli izledi.

Sunuculuğunu Keziban Kodaz’ın üstlendiği gecede Şef Enver Leblebicioğlu yönetimindeki Koro, müzikseverlere iki bölümden oluşan bir program sundu.

Topluluk üyeleri konserin ilk bölümünde Rast, Uşşak ve Muhayyer makamında şarkılar, ikinci bölümde ise Suzinak, Hicazkâr, Acemkürdî, Muhayyer Kürdî, Kürdî ve Nihavend eserlerden oluşan seçkin bir repertuvarla sahne aldılar.

Salonu dolduran izleyicilerin ayakta alkışladığı konser sonrası Şef Enver Leblebicioğlu’na Vali Mustafa Çiftçi tarafından bir teşekkür plâketi verilirken, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise bir çiçek sundu.

Dün akşam ikinci konserini sunan TSO Türk Sanat Müziği Topluluğu, bu akşam ise yine Devlet Tiyatro Salonu’nda, saat 20:00’de son kez mûsıkîseverlerle bir araya gelecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim