“Ayak sağlığı için doğal çorapları seçin” diyen Mehmet Sorkun, Angora tavşanı yünü, soya lifleri, kayın ağacı (modal) ve nano teknolojik gümüş ipliğinden üretilen doğal çoraplar hakkında bilgiler verdi.

Pek çok hastalığın ayaklardan kaynaklandığına dikkat çeken Sorkun, “Kayın çorabı, Angora çorabı, gümüş çorap ve soya çorabı, bambudan üretilen antibakteriyel diyabet çorabı gibi pek çok çeşit çorap ile Angora yününden imal edilen korse ve dizlik gibi ürünlerin doğrudan satışını yapıyorum.” dedi.

Doğal malzemelerden üretilen çorapların; çamaşır suyu ve deterjansız elde yıkanması gerektiğini hatırlatan Sorkun, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ankara tavşanından elde edilen yüne ‘Angora yünü’ adı veriliyor. Angora yününün özelliği, liflerinin içindeki hava kanalları nedeniyle ısı yalıtımı sağlaması ve piyasada satılan merinos, tiftik gibi yünlerden yapılmış ürünlere göre 3-4 kat daha fazla sıcaklık sağlıyor. Bu kadar sıcak tutmasına rağmen, vücutta oluşan teri buharlaşma şeklinde hava kanallarından dışarı verdiği için, diğer yün giysilerin yaptığı rahatsız edici terleme de oluşmuyor.

Angora giysilerin diğer yün giysilere göre olan artı değerleri bununla da bitmiyor. Angora yünü lifleri, diğer yünlerin liflerinden 3-4 kat daha ince olduğu ve kenarlarında dikensi çıkıntılar bulunmadığı için ipeksi bir yumuşaklığa sahip olup, yün giysilerin yaptığı rahatsız edici kaşıntıya sebep olmuyor ve alerjik bir durum oluşturmuyor.”

EKLEM AĞRILARINA, TERMAL ALABALIK YAĞI KREMİ

Öte yandan Mehmet Sorkun pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen alabalık yağı kreminin de satış temsilciliğini yürüttüğünü belirterek, şöyle devam etti:

“Özellikle eklem ağrılarını ortadan kaldıran Thermal Alabalık Yağı kremi, düzenli kullanıldığında lenf kopmalarının, kireçlenmenin ve romatizmal problemlerin şifa bulmasına imkân sağlıyor. Normal alabalık yağlarından 10 kat daha etkili olan Norveç Alabalık Yağı, termal etkisiyle 8 saat boyunca ağrı olan bölgede ısı ile kan dolaşımını hızlandırmakta, sıkışan sinirleri onararak, kas tutulmalarına anında etki etmektedir.”

Alabalık yağının, alabalığın özünden elde edilen orijinal bir yağ olduğunu vurgulayan Mehmet Sorkun, “Alabalık yağı; romatizma ve bel fıtığında kaslarda oluşmakta olan ağrılarda ve iskelet sisteminin işlerlik kazanmasında oldukça faydalı. Ayrıca bu yağ, kas gevşetici olarak biliniyor ve sporcular tarafından fazlaca kullanılıyor. Kaslarda oluşmakta olan gerginlikleri gideriyor. Bu yağ haricen cilde masaj şeklinde uygulanıyor. Birçok bilim laboratuvarı tarafından onaylanan ve fizik tedavi merkezlerinde kullanımına hız verilen Thermal Alabalık Yağı krem, Sinoviyal sıvısının bitmesinden kaynaklanan dizdeki ağrıları da yüzde 95 oranında giderebiliyor.” şeklinde konuştu. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim