Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından yürütülen II. Dönem Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Çorum Barosu Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen etkinliğe Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar’ın yanı sıra çok sayıda avukat stajyer avukat katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar, son yıllarda gerçekleşen kanun değişikliklerinin ve buna bağlı olarak Yüksek Mahkeme içtihatlarındaki yeni gelişmelerin takip edilmesinin, avukatlık mesleği için karşısında kaçınılmaz olmakla birlikte, mesleğin yoğun temposu karşısında bireysel çalışmalarla son derece zor olduğunu belirterek, “Mevzuat ve içtihat değişikliklerinin yakından takip edilerek mesleki hayata geçirilmesi; hakkın süre ve şekil şartlarına sıkı sıkıya bağlılık göstererek talep edilmesini esas gören İcra İflas Hukuku alanında ayrıca önem taşımaktadır. Çünkü kimi zaman hukuk tarafından korunan bir hakkın aranmasında süreye ve şekle ayrı işlem yapılması, korunan hakkın ileri sürülebilmesinin önüne geçerek hakkın elde edilmesini engelleyebilme, mağduriyete neden olabilmektedir. Bu nedenle bugün düzenlediğimiz ‘İcra İflas Uygulamaları’ konulu meslek içi eğitim seminerinin siz değerli meslektaşlarıma ve stajyer meslektaşlarıma son derece faydalı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Baro Başkanı Akpınar ayrıca seminerin Çorum’da düzenlenmesinde emeği geçen TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Alpay Sungurtekin ile konuşmacı İzmir Barosu Üyesi Av. Talih Uyar’a meslekî dayanışmaya sağladıkları katkılardan ötürü teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye gelen TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Alpay Sungurtekin ise gelişen teknoloji ve ilerlemeye paralel şekilde avukatlık mesleğinde de her geçen gün yenilikler ve değişiklikler yaşandığına dikkat çekerek, “Bu değişimlere ayak uydurabilmek için Barolar Birliği’nin ve Baroların en önemli görevlerinden biri meslek içi eğitimler düzenlemektir. Biz de bu kapsamda ülkemizdeki kanunların ve mevzuatın sıklıkla değişimini göz önünde tutarak, bu eğitimlere devam edeceğiz.” dedi.
Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski Öğretim Üyesi ve İzmir Barosu Avukatı Talih Uyar tarafından katılımcılara, “İcra İflas Uygulamaları” konusunda çeşitli bilgiler aktarıldı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim