İl Başkanı Karadağ, avukatın savunma mesleğini ifade ettiğini belirterek, “Onu savunan, mazlumun yanında yer almayı kendisine meslek edinen kişidir. Temel hak ve özgürlüklerimizin teminatı ve demokratik hukuk devletinin ön koşulu olan bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından olan savunmayı temsil eden avukatlarımız, adaletin tecellisine katkıda bulunmak suretiyle toplumsal barışın korunmasına ve devamına hizmet ederek çok önemli ve kutsal bir görev icra etmektedirler” dedi.

Temel haklarımızdan olan savunma hakkının kullanılmasını sağlayan avukatların adaletin tecellisinde çok önemli bir görevi üstlendiğini belirten Karadağ, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Nasıl ki, devletlerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için ülke savunması ne kadar mühim ise, toplumlar da adaletin sağlanması ve yaşaması için de bireylerin savunulması o kadar önemlidir. Böylelikle avukatlarımız zor bir görevi üstlenerek vatandaşlarımızın savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlamaktadırlar.

Bu duygu ve düşünceler ile adaletin tecellisi için çok önemli bir mesleği icra eden Avukatlarımızın 5 Nisan avukatlar gününü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim