Çorum Barosu Konferans Salonu’nda önceki gün düzenlenen “CMK Uygulamaları ve İstinaf” konulu meslek içi eğitim semineri büyük ilgi gördü.
Seminerde Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Feridun Yenisev ve Askeri Yargıtay 3. Daire Üyesi Dr. Tanju Sarıgül ile birlikte Çorum, Amasya, Kırıkkale ve Yozgat Barosu'na kayıtlı avukatlar katıldı.
TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Fadıl Ünal sorumluluğunda yapılan eğitimin açılışında ise Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar bir konuşma yaparak eğitim faaliyetlerinin önemine değindi. Son yıllarda yapılan kanun değişikliklerinin ve buna bağlı olarak yüksek mahkeme içtihatlarındaki yeni gelişmelerin takip edilmesinin avukatlık mesleğinin hata kabul etmeyen doğası karşısında kaçınılmaz olduğunu ifade eden Akpınar, mesleğin yoğun temposu karşısında bireysel çalışmaların da son derece zor olduğunu vurguladı.
Avukatlık mesleğiyle ilgili her geçen gün yenilikler ve değişiklikler yaşandığını, bu sebeple değişimlere ayak uydurabilmek için TBB’nin meslek içi eğitimler düzenlediğini ifade eden Akpınar; “Mesleki eğitim avukatların olmazsa olmazlarındandır. Hangi yaşta, kaç yıllık avukat, hakim, savcı olursak olalım, bizim her şeyi biliyoruz deme lüksümüz yoktur. Özellikle bizim ülkemizde, kanunların, mevzuatın sürekli değiştiği bir ülkede bunu deme hakkımız hiç yok. Bu nedenle bu eğitimlere çok önem veriyoruz ve devam edeceğiz. Bugün düzenlediğimiz “CMK Uygulamaları ve İstinaf” konulu meslek içi eğitim seminerinin siz değerli meslektaşlarıma ve stajyer meslektaşlarıma son derece faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından seminere geçildi. Tüm gün süren eğitimde TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Fadıl Ünal katılımcıları tek tek tanıttı. Eğitimde Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, “Ceza muhakemesinde duruşma, çapraz sorgu ve silahların eşitliği ilkesi”, Prof. Dr. Feridun Yenisev, “Bölge Adliye Mahkemeleri” ve Dr. Tanju Sarıgül ise “İstinaf Kanun Yolu” hakkında sunumlarını yaptılar.
Çorum Barosu’nun eğitiminde ayrıca hazırlık aşamasında müdafinin dosya inceleme hakkı, soruşturmanın gizliliği ilkesinin basının haber yapma hakkına etkisi, Yargıtay kararları çerçevesinde hukuka aykırı delillerin hükme etkisi, istinaf ve bölge idare mahkemeleri konularında da değerlendirmeler yapıldı.


Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar

(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim