Altan Akpınar, Çorum Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen dayanışma yemeğinde konuştu.

Cuma akşamı Altınkaya Arena’da gerçekleştirilen yemeğe 22. Dönem CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda avukat katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Baro Başkanı Altan Akpınar, düğmesi ve cebi olmayan avukatlık cüppesini giymekten onur duyduğunu belirterek, avukatların adaletin bekçisi ve hukukun emekçisi olduğunu söyledi.

Avukatların her platformda herkes için adaleti savunduklarını vurgulayan Akpınar, “Bizler bu ülkenin bağımsız avukatları olarak, Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet’in değerlerine, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine sonuna kadar bağlıyız. Biz avukatlar, herkes için adalet diye haykırırız. Gün olur kumpaslara uğrayanlar için, gün olur hakkı yenilenler için haykırırız. Hiç tanımadığımız, bilmediğimiz hatta karşılaşmadığımız insanlar için haykırırız. Güçler ayrılığı için haykırırız. Bağımsız, tarafsız, hesap veren, güven veren ideal hukuk sistemi için haykırırız. İnsan hak ve özgürlüklerini geliştirmek için haykırırız. Bizleri sadece mahkeme salonlarında, bürolarımızda görmezsiniz. Biz karakollardayız, adliyelerdeyiz. Biz hakları yenilenler neredeyse oradayız.” diye konuştu.

Çorum Barosu’nun tüm üyeleri, kurul ve komisyonlarıyla avukatlık mesleği ve ülke için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştığını kaydeden Akpınar, “Bunun için diğer Barolarla ve Türkiye Barolar Birliğiyle etkin bir işbirliği yürütüyoruz. Meslek içi organizasyonlardan kamuya yönelik çalışmalara, eğitimden kültür ve spora birçok etkinlikle avukatlığı, adaleti, hukuku gündemde tutmaya çalışıyoruz. Türkiye Barolar Birliği'nin, 15-16 Mayıs 1987 tarihli Genel Kurulu’nda oy birliği ile 5 Nisan Avukatlar Günü olarak tescillenen kararının yıldönümünde, hak ve adalet savaşçısı meslektaşlarımızın bayramını kutlarken kamuoyuna da bir çağrıda bulunuyorum: Avukatlara sahip çıkınız. Onlar, sizin hak ve adalete ulaşmanızın teminatıdır. Barolara sahip çıkınız. Onlar, hak ve adalet savaşçılarının örgütlü gücüdür. Türkiye Barolar Birliği'ne sahip çıkınız. TBB'nin yol haritası hukuk ve demokrasidir. Herkes için adalet, adalet için avukat diyor, Çorum Barosu Yönetim Kurulu ve şahsım adına tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Çorum Barosu’nun dayanışma yemeği, Arena 360 Orkestrası ve solist Rita Mahrani’nin birbirinden güzel şarkılarıyla devam etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim