Çorum Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ahlatcı, Eylül ayında yapılacak seçimlerde Baro Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
Yusuf Ahlatcı, meslektaşlarına hitaben yaptığı yazılı açıklamada, Molierac’ın "Avukatlar tarih boyunca köle kullanmadılar, fakat hiç bir zaman efendileri de olmadı” sözünün, avukatlık mesleğinin yüksek değerlerine işaret ettiğini vurgulayarak şu görüşleri dile getirdi:
“Avukatlık mesleği ve bu mesleğin icrası yargının vazgeçilmez unsurlarından birini oluşturmaktadır. Adalet ancak güçlü bir savunma mekanizması ile sağlanabilir. Bu kapsamda mesleğini icra ederken her türlü zorlukla da ayrıca mücadele eden, adeta kendileri savunmasız olan avukatlar tüm övgüleri hak etmektedirler.

“HUKUK SAVAŞÇILARI”
Avukatlık mesleği zor ve meşakkatli bir mücadele gerektirmektedir. Bu nedenle bu meslek mensupları karşılaştıkları tüm zorluklara göğüs gerebilen yılmaz birer hukuk savaşçısı olmak zorundadırlar.
Ayrıca icra ettiğimiz vazife her ne kadar kamu hizmeti olarak nitelendirilse de, başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere tüm barolarımız aynı zamanda çok büyük ve etkili bir sivil toplum örgütü olma özelliğini de göstermektedir.
Özelde meslektaşlarımızın görevlerini yaptıkları sırada karşılaştıkları sorunlarının çözümü ve nihayetinde etkin adalet sisteminin tesis edilebilmesinde yargının temel unsuru savunmanın parçası olan avukatlar olarak üzerimize düşen görevleri biliyoruz.

“SAYGIN STATÜ”
Adaletin tesisinde vazgeçilmez bir role sahip olan Avukatlık mesleğinin etkinliğini sağlayacak ve bu şekilde Avukatların layık olduğu saygın statüye kavuşmaları amacıyla gerekli hukuki düzenlemelerin ivedilikle yapılması tüm meslektaşlarımızın en büyük dileğidir.
Bu çalışmalarda özellikle Çorum İli düzeyinde halen yaşamakta olduğumuz mesleki zorluk ve gerekliliklerimizi muhataplarına ciddi bir şekilde aktarmak ve taleplerimizin takipçisi olmak gerekmektedir. Genel olarak mesleğimizle ilgili çalışmalarda ise Çorum Barosu olarak gerek TBB çalışmalarında ve vekillerimiz vasıtasıyla yasama organında sesimizin daha gür çıkması gerektiği de açıktır. Sayın meslektaşlarımız şundan emin olmalıdır ki birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda başarılı olmamamız için hiç bir gerekçe bulunmamaktadır.

“BERABERLİK RUHUNUN KALICI KILINMASI”
Milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu günleri yaşamaktayız. Ailelerimizden başlamak üzere sırasıyla toplumu ve devleti oluşturan tüm yapılarda bu birlik ve beraberlik ruhunun kalıcı olarak tesis edilmesi ve sürdürülebilmesi hepimizin ortak vazifesi olmalıdır. Bu sayede Kahraman Milletimizin layık olduğu aydınlık yarınlara kavuşacağımıza inancımız tamdır.

“ATATÜRK’ÜN HEDEFLEDİĞİ YOLDA”
Mensuplarının tamamının müşterek değerlerimizde kenetlendiği Çorum Barosu, sadece bir meslek örgütü değil Ulu Önder Atatürk’ün hedeflediği yolda azimle yürüyen , ‘hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ düsturunu edinmiş ve tüm bunlarla birlikte hukukun üstünlüğüne inanmış büyük bir ailedir.
Mensubu olmaktan gurur duyduğum bu ailenin bir ferdi olarak tüm bu içten dileklerimle birlikte Çorum Baro Başkanlığına aday olduğumu değerli meslektaşlarıma ve kamu oyuna saygılarımla duyuruyorum.”
Editör: TE Bilisim