Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) sonbahar oturumuna katılmak üzere Fransa'nın Strazburg kentine gitti.
Milletvekili Kurt, 10-15 Ekim tarihleri arasında Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin 2016 Genel Kurulu IV. Dönem Toplantısı’na Türk heyeti ile birlikte katıldı. AKPM toplantısına katılan Milletvekili Kurt ve Türk heyeti ile aynı toplantıya katılmak için Strazburg’a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu karşıladı.
AKPM Genel Kurulu’nda Türk parlamenterler heyeti adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt birer konuşma yaptı. Avrupa Konseyi’nde görüşülen öncelikli konuların başında terörle mücadele konuları olduğunu belirten Kurt, başta 15 Temmuz Darbe Girişimi, FETÖ’nün Türkiye ve dünyadaki yapılanması, Avrupa’da yayılan yabancı düşmanlığı, Türkiye’deki ve dünyadaki PKK/ PYD- IŞID, her türlü terör olaylarının ele alındığını açıkladı.
Yaptığı konuşmada Milletvekili Kurt, Türkiye olarak Avrupa genelinde yükselen yabancı düşmanlığından endişe duyduklarını ifade etti. Kurt, “Avrupa genelinde ve Almanya’da son dönemde yükselişte olan yabancı düşmanlığı motifli gelişmelerden kaygı duyuyoruz. Bu bağlamda, özellikle Almanya’daki DİTİB camilerine yönelik son altı ayda 11 saldırı gerçekleştirilmiş olup, bunların 8’i son üç ayda, 3’ü ise son bir ayda yapılan saldırılarda önemli artış gözlemlenmektedir” diye konuştu.
Avrupa temsilcilerinden saldırıların önlenmesi için destek isteyen Kurt, yabancılara karşı yapılan saldırıların önlenmesi için Alman makamlarının ne gibi önlemler aldığını merak ettiklerini söyledi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim