Okul Müdürü İbrahim Ayaz tarafından yapılan bilgilendirmede projenin içeriğinden bahsederken öğrencilerin Avrupa’da yapacağı eğitim ve staj çalışmasıyla alanlarında mesleki bilgi görgü ve eksiklikleri giderilecekleri vurguladı.
Ayaz, “ Bölgemiz ve yerel ortaklarımızın bölgesinde istihdam edilmeleri ve sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeleri, mesleki teknik eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılması, üretim ekonomisinin canlandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca farklı kültürlerin tanınması, Avrupa dillerinin öğrenilmesi, atölye ve laboratuar ortamlarında eğitimin gözlemlenmesi ve ülkemize adaptasyonunun sağlanması, iş ortaklıklarının geliştirilmesi, projemizin amaçları arasındadır.” dedi.
Bu proje ile öğrencilerin farklı kültürlerle yaşama ve çalışma becerileri gelişeceklerini ifade eden Ayaz, “AB iş gücü piyasasına entegrasyonun sağlanmasıyla, öğrenciler mesleki yabancı dil bilen, yeniliklere açık, bireyler haline geleceklerdir. Bununla birlikte katılımcılar kendi alanlarında, AB ülkelerinde geçerli sertifikaya sahip olacaklardır. Okullarımızdaki diğer öğrencilere bu kazanımların aktarılması ile yaygınlaştırma ve toplumda mesleki teknik eğitimde farkındalık oluşturulacaktır” dedi.
Bilgisayarlı Makine Teknolojisi Alanı şefi İshak Ünal ise, meslek lisesinin önemine dikkat çekerek özellikle Makine Teknolojisi Alanı, CNC dalının, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının bölgemizdeki işletmelere kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında büyük çalışmalar yaptıklarını, CNC dalındaki öğrencilerin tamamının yurt dışında staj eğitimine katılabilmeleri için imkanları dâhilinde önümüzdeki dönemde de proje çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Eğitim ve staj çalışmasının Ocak ve Şubat ayı içersinde 4 hafta olacağını belirten Ünal, “Macaristan'ın başkenti Budapeşte’de 35 katılımcı öğrenci ile CNC tezgah operatörlüğü, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 30 katılımcı öğrenci ile kaynakçı eğitimi gerçekleşecek.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim