Çorum Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla ilimize gelen Avrasya Gösteri Sanatları Merkezi’ne bağlı sirk sanatçıları haftasonu iki gün Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gösterilerini yapacak. Tiyatro Salonu’nda bugün ve yarın 14.00’de ve 15.00’de, akşam ise 18.00’de ve 19.30’da sunulacak olan “Şahmaran Gösterisi” isimli geleneksel sirk gösterilerinin büyük beğeni görmesi bekleniyor.
Yok olmaya yüz tutan geleneksel seyirlik sanatlarımızı halka tanıtmak için yola çıkan sirk topluluğu; İp canbazlığı, Parendebazlık, Ateşbazlık, Akrobatlık, Kılıçbazlık gibi ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ kapsamındaki seyirlik sanatların yanı sıra, palyaçolar, sihirbazlar, beş metrelik dev piton yılanları ve birbirinden eğlenceli gösterileriyle gittiği her yerde özellikle çocukların ve ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Türkiye’nin ilk sirkinin kurucusu, sanat yönetmeni tiyatro sanatçısı Servet Yalçın, sirk sanatlarının bir Anadolu mirası olduğunu hatırlatarak kendilerine bu imkanı sunan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve yönetimine teşekkür etti. Bu otantik gösteriyi ailece, çocukları ile birlikte paylaşmak isteyen tüm sanatseverleri gösterilerine beklediklerini belirten Servet Yalçın, eski zamanlarda olduğu gibi şehri geleneksel seyirlik sanatlarla şenlendirmek istediklerini kaydetti.
(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim