Kısa adı ÇEKVA olan Çorum Eğitim Kültür Vakfı’nın 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Yönetim Kurulu, Avni Çelik başkanlığında yeniden oluşturuldu.

Kadıköy’deki Vakıf Merkezi’nde yapılan toplantı, Vakıf Başkanı Avni Çelik’in açılış konuşması ile başladı.

Çelik, 2011 yılında göreve geldiklerinde öğrencilere verilecek burslarla ilgili koydukları hedefleri realize ettiklerini, hatta ilk iki yılda hedeflerin üzerine çıktıklarını ve 922 rakamına ulaştıklarını belirterek, bu öğretim yılında ise bursiyer sayısının 616’ya düştüğünü söyledi.

SAMSUNLU DİVAN BAŞKANI

Genel Kurul Divan Heyeti, Onursal Başkan Prof.Dr. Ahmet Samsunlu’nun başkanlığında, Av. Hüseyin Tuzcu ve Bahattin Baş’tan oluştu.

Vakıf Merkezi ile Çorum, Antalya ve İzmir temsilciliklerinin faaliyetlerini içeren rapor, Genel Sekreter Sabit Velidedeoğlu, Denetim Kurulu raporu ise Hüseyin Kapusuz tarafından okunarak ibra edildi.

YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Kongrede Yönetim Kurulu’na; Avni Çelik, Erdem Çenesiz, Mustafa Özgür Tezel, Sabit Velidedeoğlu, Feyzullah Kıyıklık, Prof.Dr. Dilek Yılmazcan, Prof.Dr. Lütfi Akça, Prof.Dr. Serpil Salman, Prof.Dr. Niyazi Çiçek, Nihal Berkay, Ahmet Kış, Şenol Çetin, Yrd.Doç.Dr. Deniz Akçay, Necati Şahin, Hüseyin Tuzcu ve Mehmet Zahit Yıldırım seçildi.

Denetim Kurulu ise Hüseyin Kapusuz ve Feyyaz Şehirli’den oluşturuldu.

“GAYRİMENKUL BAĞIŞI SAĞLANMALI”

İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, kongrenin dilek ve temenniler bölümünde, vakıfların, ataletten uzak, belli disiplinlerde görev yapılması gereken kurumlar olduğunu belirterek, maddi imkanı olan kişilere ulaşılarak gayrimenkul bağışları sağlanması gerektiğini söyledi.

“KADINLAR KOLU’NA DAİRE ALALIM”

Divan Başkanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu,

Hanımlar Kolu’nun vakfın dışa açılan penceresi olduğunu ve önemli faaliyetler yaptığını belirterek, daha verimli çalışabilmeleri için vakfın bulunduğu binadan bir daire alınmasını önerdi. Samsunlu, ilk çiviyi de 5 bin lira ile kendisinin çakacağını bildirdi.

“GENÇLERİ VAKFA KAZANDIRALIM”

  Prof. Dr. Duran Leblebici, vakfın yeni yüzünü beğendiğini, ama hizmet vermeye çalışanların yaş ortalamasının çok yükseldiğini vurgulayarak, gençlerin vakfa katılımlarının sağlanması amacıyla, vakıf senedindeki şartlara bakılmaksızın üye kampanyası yapılmasının uygun olacağı görüşünü dile getirdi. 

EMEĞİ GEÇENLER İÇİN PANO…

Vakıf Mütevellisi Kenan Orhon, vakfın kuruluşundan bu yana emeği geçenler için bir pano düzenlenmesi önerisinde bulundu.

VELİDEDEOĞLU ÇİFTİNE TEŞEKKÜR

Vakıf Mütevellisi Emekli Eğitimci   Nurettin Adsan, vakfın kuruluşundan bu yana emeğini esirgemeyen Genel Sekreter Sabit Velidedeoğlu ve eşi Nedret Velidedeoğlu’na emekleri için "genel kurul kararı ile teşekkür yazısı" yazılmasını önerdi ve bu öneri kabul edildi.

Başkan Avni Çelik, kapanış konuşmasında da, Çorum'u ve Çorumluyu vakıfla daha iyi yerlere taşıma gayretlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim