Çorum’u ilk ve çok büyük bir alışveriş ve yaşam merkezine kavuşturacak olan Ahlatcı Grubu, AVM’ye isim belirlenmesini de Çorumlu’nun seçimine bıraktı.
Ahlatcı Grubu, eski Buğday Pazarı’nın yerine yapacağı AVM’nin projesini “Forum Çorum” ismiyle birlikte devralmıştı.
Ahlatcı Grup tarafından kamuoyuna yapılan duyuruda, “bölgenin en önemli sanayi merkezlerinden biri olan Çorum’da yapımı devam etmekte olan AVM’nin ismini Çorum’a maletme ve Çorum halkıyla bütünleştirme amacı” dile getirildi.

SON BAŞVURULAR 24 NİSAN’DA
Ödüllü isim yarışmasına, www.ismineolsun.com sitesi üzerinden online olarak, 24 Nisan 2016 akşamına kadar başvurulabilecek.
Yarışmanın, seçici kurul üyeleri ile birinci derece yakınları ve yatırımcı yönetim kurulu üyeleri ile birinci derece yakınları dışında herkese açık ve ücretsiz olduğu bildirildi.
Her katılımcı, en fazla 5 isimle yarışmaya katılabilecek.
İsimlerin, hem Çorum, hem de Türkiye’nin sahip olduğu genel imajla uyumlu, yaratıcı, akılda kalıcı, işlevsel, kullanıma uygun olması gerekiyor.

SEÇİCİ KURUL 10 İSİM BELİRLEYECEK
Çetin Başaranhıncal, Prof.Dr. Nurten Baykam, Yrd.Doç.Dr. Cihat Savsar, Av. Yılmaz Köse, Mehmet Yolyapar, Ahmet Ahlatcı ve Ahmet Emin Ahlatcı’dan oluşan Seçici Kurul, 26 Nisan’da toplanarak önerilen isimler arasından ilk 10’u belirleyecek.
Bu 10 isim, 4 Mayıs ile 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında şehir merkezinde kurulacak stantta Çorum halkının oyuna sunulacak.
Sonuçlar 10 Mayıs’ta ilan edilecek, ödül töreni de 14 Mayıs’ta yapılacak. Halktan en çok oyu alan ismin sahibi, 25 bin liralık ödüle hak kazanacak.
Yarışmada ödül alan ismin telif, yayın ve kullanım hakları yatırımcıya ait olacak.

29 EKİM’E AÇILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR
Ahlatcı Grubu’nun yoğun bir tempoda inşaatını sürdürdüğü Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Eski Buğday Pazarı’nın yerine, 37 bin metrekarelik alana kuruluyor. Projeye göre, inşaat alanı 99 bin metrekare, kiralanacak alan 50 bin metrekare, işyeri sayısı 183 olacak.
AVM’de 1200-1400 kişinin istihdam edileceği tahmin ediliyor.
Projenin maliyeti ise 71 milyon Euro olarak hesaplanıyor.
AVM’nin önümüzdeki Ağustos ayında tamamlanarak işyerlerinin kiralayanlara teslim edilmesi öngörülüyor. Çorum’un gururu olacak dev tesisin açılış tarihi olarak da,29 Ekim 2016 tarihi, yani Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü belirlendi.







(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim