Ak Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Osmancık’ta düzenlenen “demokrasi nöbeti” programına katıldı.
FETÖ/PDY terör örgütünün TSK içindeki yapılanmasına yönelik olarak ülkede yaşanan darbe girişimi ile ilgili ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan Osmancıklı vatandaşları yalnız bırakmayan Bekiroğlu, "Millet meydanlara korkusuzca çıkarak, demokrasi nöbeti tutarak ve demokrasiye sahip çıkarak, bugün olduğu gibi gelecekte de en büyük teminat olan iradesine sahip çıkmıştır. Hükumetin yanında olmuştur. Çorum'un tüm ilçeleri ile birlikte adeta tarih ve destan yazmıştır” dedi.
Milli iradenin halk tarafından tecelli ettiğini dile getiren Bekiroğlu, meydanları terk etmeyen Osmancıklılara, "Bizler Recep Tayyip Erdoğan'ın neferleri olarak dimdik ayakta duracağız. Müslüman ümmetinin üzerinde oynanan bir oyun var ve hepiniz bunun farkındasınız. Dün Libya'da Cezayir'de gerçekleşen olaylar Suriye'de Filistin de Arakan'da gerçekleşmeye başladı. Tüm İslam coğrafyasında akan bir gözyaşı var" dedi.
“HALKIN TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEYİZ”
Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın halkın idam talebine olumlu yanıt verdiğini hatırlatan Bekiroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız biz halkın talebini geri çevirmeyiz dediler. Mecliste grubu bulunan diğer partilerde bu talebe olumlu yanıt vererek yasanın mecliste görüşülmesi halinde destek vereceklerini açıkladılar. Vatan hainlerini cezasını bu millet mutlaka verir. Bu meydanlarda sadece AK Partililer yok. Tüm partilerden, tüm kesimlerden ve tüm ırklardan insanlar var. Biz hep birlikte huzur içine yaşamak istiyoruz. İstikrar istiyoruz." dedi.
“SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”
Söz konusu devlet olduğunda gerisinin teferruat olduğunu ifade eden Bekiroğlu, "Bizler devletimize sahip çıkıyoruz. Türkiye'nin her yerinde demokrasi nöbetleri kalabalık gruplar halinde tutuluyor. Sizlerle gurur duyuyoruz. Biz onurlu, gururlu, huzurlu bir memleket ve devletiz. Yabancı basında çıkan haberlerde islamcılar darbeyi bastırdı deniliyor. FETÖ terör örgütü o halde islamcı değildir. Biz her türlü terör örgütünü biliyorduk fakat bunlar islamı alet olarak kullanan müslümanların duygularıyla oynayan efsunlu hainlerdir. İşte bu hainler halkın vergileriyle alınmış olan tankları halka çevirerek halkın üzerine kurşunlar yağdırdılar. 1960 darbesinde Adnan Menderes'i astılar. Ülke olarak, 27 Mayıs muhtırası 1980 darbesi, 28 Şubat'ta e-muhtıraları yaşadık.
Tüm darbelerde mevcut hükumetlere karşı eylem gerçekleştirilmiştir. Fakat 15 Temmuz darbe girişimi faklı gelişti. Girişimde bulunan hainler tankları durdurmaya çalışan sokaktaki masum halkın üzerine bomba yağdırdılar. Osmanlıdan bu yana tarihimizde şimdiye kadar böyle hainlik görülmemiştir. Son iki günde Çorumlu 10'dan fazla insanımız hayatını kaybetti. Katıldığım cenaze törenlerinde yakınlarını kaybeden necip Türk Milleti 'Vatan sağolsun' diyorlar. Milletimiz böyle hainleri her zaman bertaraf edecektir." şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim