Bekiroğlu yaptığı açıklamada, "Her yıl dünya çapında İnsan Hakları Günü olarak kutlanan bugün, insan haklarının bir tür anayasası niteliğinde olan Dünya İnsan Hakları evrensel bildirgesinin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 67. yıldönümüdür.
İnsanın özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamasını güvence altına alan bu belge, insan haklarının korunmasında ve geliştirilmesinde dönüm noktasını teşkil etmiş, insanların doğuştan gelen özellikleri ile onurlu bir yaşam hakkına sahip oldukları insan hakları anayasası ile kayıt altına alınmıştır. Beyanname bugün hala temel haklar konusundaki önemli referans belgesi olma özelliğini korumaktadır.” dedi.
Türkiye’nin insan hakları evrensel bildirgesini kabul eden ilk ülkelerden biri olduğunu belirten Bekiroğlu, “ Ülkemiz demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında önemli aşamalar kaydetmiştir. AK Parti hükümetlerinin iktidara geldiği ilk günden bu yana demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesine, temel hak ve özgürlüklere saygının tam olarak sağlanmasına verdiği öncelik çok açıktır. İnsan haklarının ülkemizde ve tüm dünyada her geçen gün daha fazla saygı göreceğine olan inancımı belirterek barış, huzur ve sevgi dolu bir dünya diliyorum" dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim