13 Ekim 2018 tarihinde yapılan Çorum Barosu Genel Kurulu’nda Baro Başkanlığı’na seçildiğini ve görev süresinin Ekim 2020’de dolacağını belirten Yaşar, “Yaklaşık 2 yıl önce aday olduğumda meslek sorunlarımızın çözümü için yola çıktığımı paylaşmış idim. Seçim tarihinden beri; şahsım, yönetim kurulu arkadaşlarım, disiplin kurulumuz, denetleme kurulumuz, TBB delegelerimiz ve komisyon üyelerimiz ile bu sorunları çözmek için seferber olduk. Çözdüklerimiz oldu, çözemediklerimiz oldu. Biz bir sorun çözerken bizim dışımızdakilerden kaynaklı başkaca sorunların ortaya çıktığına şahit olduk. Tarihte örneğini görmediğimiz pandemi mesleği icra etmemizi olumsuz etkilediği gibi baro çalışmalarımızı da etkiledi” dedi.
Pandemi kadar kendilerini rahatsız eden bir diğer konunun ise üç büyük ile gelen “çoklu baro” konusu olduğunu kaydeden Yaşar, “Yönetim anlayışımız; sorunları iletişim ile çözmek ve tüm meslektaşlarımızla birlikte yönetmekti. Bu anlayışı uygulama gayreti içinde olduk. Güzel bir şeyler oldu ise sizlerle yaptığımız istişareler, sizden gelen öneriler, eleştiriler ve katkılar sayesinde gerçekleşmiştir. Bu sebeple tüm meslektaşlarıma katkıları, eleştirileri ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyorum. Avukatlar her zaman adaletsizliğe karşı çıkarlar. Baronun gücü mensuplarından gelir ve savunma ancak güçlü bir baro ile görevini yerine getirir. Bu bilinçle; adaleti önceleyen, ötekileştirmeyen, meslek sorunlarına odaklanan, hukuk dışında hiçbir şey ya da kimsenin dilini kullanmayan, peşine takılmayan; evrensel hukuk ilkeleri ışığında, insan haklarından yana, kimden geldiğine ve kime karşı yapıldığına bakılmaksızın tüm hak ihlallerinin karşısında olma gayretinde olduk” ifadelerini kullandı.
Aynı anlayışla yanlışları düzeltmek, eksikleri tamamlamak ve daha güzeli, daha iyiyi tespit edip gerçekleştirmek için Ekim 2020’de yapılacak Baro Genel Kurulu’nda Çorum Barosu Başkanlığı’na aday olduğunu söyleyen Av. Yaşar, “”Genel kurul tarihimiz 2-3 Ekim olmakla birlikte pandemi nedeniyle ikinci hafta 9-10 Ekim’de yapılacaktır. Genel kurul görüşmeleri 9 Ekim 2020’de İnci Park’ta açık alanda, oy kullanma işlemleri 10 Ekim 2020’de Baro Hizmet Binası’nda yapılacaktır. Genel Kurul’da Baro organlarına aday olacak meslektaşlarıma başarılar dilerim. Saygıyla bilginize sunar, sağlıklı günlerde buluşmayı dilerim” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim