Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Aday Adayı Av. Dinçer Solmaz, önceki gün As Kültür Düğün Salonu’nda partilileriyle buluşarak adaylığını açıkladı.
Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, milletvekili adaylığı için İl Başkanlığı’ndan ayrılan Cengiz Atlas da hazır bulundu.
Toplantıda, katledilişinin 22.yıldönümü nedeniyle gazeteci-yazar Uğur Mumcu da anıldı.
Dinçer Solmaz, konuşmasının, kendisini tanıttığı bölümünde şöyle konuştu:
“Ben Dinçer Solmaz, 1980 olaylarında, diri diri fırına atılarak yakılan Veli Dede’nin torunuyum.
Henüz hayattayken üç kez fırına atılarak işkenceye maruz kalan ve en sonunda hayatını yitiren rahmetli Veli Dede’min bıraktığı yerden, kardeşliğe, birliğe, dirliğe, mücadeleye çağırmaya geldim.
Ben Dinçer Solmaz, Çorum’un Gökçepınar nüfusuna kayıtlı, Kuvayi Milliye’ci Hüseyin Ağa’nın ikinci kuşak torunuyum. Amasya Tamimi için bölgemizi şereflendiren Ulu Önder Atatürk’ü karşılamaya giden heyetin azalarından olan rahmetli büyük dedemin bıraktığı yerden, ulusal varlık ve birlik davamıza sahip çıkmaya geldim.
Şehrimizin alnına kara bir leke gibi çalınan, fitne ve nifak tohumlarının hainlerce ekildiği kanlı katliamda, kardeş kanının aktığı ’80 olaylarında, sadece Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olduğu için, yirmi yedi gün hücre hapsinde tutulan ve sonra sağlığını yitirerek kaybettiğimiz rahmetli babamın, Cemal Solmaz’ın oğluyum. Babamın bıraktığı yerden, ‘altı ok’a, devrimlere, Atatürk Cumhuriyeti’ne, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaya geldim.
Ömrünü bu şehrin çocuklarına sağlam temeller atarak, vatan ve millet sevgisiyle yoğurarak geçirmiş, mübarek ellerinden öpülesi emekli öğretmen Serap’ın oğluyum. Anamın bıraktığı yerden bayrağı teslim almaya, her çocuğu kendi çocuğum bellemeye, aydınlık ve özgür yarınlar için sizlerle birlikte güzel bir gelecek inşa etmeye geldim.
Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde Beyin Cerrahı olan Albay İlker Solmaz’ın kardeşiyim. Ailemizde yaşanmış her acı olayın, şehrimizde tüten her evde de izi olduğunu bilerek, bizim kardeşliğimizi sizlerle bölüşmeye geldim.
Dünüm, bugünüm, yarınım; gözümün bebeği, evimin ışığı, çocuklarımın annesi öğretmen Özlem’in eşiyim. Varlığıyla, desteğiyle, bir an yanımdan ayrılmadı. En büyük destekçim, dostum, hayat arkadaşım biricik eşime burada tekrar teşekkür etmek isterim.
Kızlarım, Zeynep ve Duru. Hak nasip eder, halk destek verirse, ben de sizlere, babamın bana bıraktığı gibi tertemiz bir isim bırakacağım.
Hayatımın kalanında, memleketime, vatanıma, milletime hizmet etmek için var gücümle çalışacağıma, altı okun gösterdiği hedeften asla ayrılmayacağıma, Atatürk’ün milli ve manevi mirasına son nefesime kadar sahip çıkacağıma sizlerin huzurunda, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum.”



“CHP’LİNİN FANTEZİ LÜKSÜ YOK”
Dinçer Solmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Milletvekilliği paça kurtarma yeri de değildir, ego tatmin edilecek bir yer de değildir. Milletvekilli makamı staj yeri olmadığı gibi, milletvekilliği yapabilmek için Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu da iyi okumak gerekir.
Mart ayı içerisinde ön seçime gideceğiz. Bu seçimde diğer partilerin yapamadığı bir demokrasi şölenine daha tanıklık edeceğiz. CHP bu yükü taşıyacak kaliteli insanlarla dolu.
Ama, hiçbir kimsenin tutsağı olmayan, oturduğu makamdan güç alan değil, oturduğu makama güç katacak adaylar üzerinde tercih yapmanızı isterim.
Gelir dağılımının en adaletsiz yeri olan Türkiye’de şu an en kötü demokrasiyi, en kötü siyaseti yaşıyoruz. CHP’lilerin hiçbir zaman fantezilerin ve kişisel çıkarların peşinden koşma gibi bir lüksü yok.
Çocuklarımıza kan ve gözyaşı bırakmamak için, daha aydınlık bir Türkiye yaratmak için, bu hukuksuz iktidar karşısında halkımızı çaresiz bırakmamak gerekir.” (Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim