CHP İl Sekreteri Saadet Aydoğdu, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, il ve ilçe yöneticileri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri,  Eski İl Başkanı Gazi Özkubat, Eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ile çok sayıda partilinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Av. Dinçer Solmaz, “Demokrasi savunmamı daha da güçlü bir şekilde yürütebilmek için, yoksul halkımın hakkını, hukukunu savunabilmek için, bu mücadeleyi her türlü baskı, şiddet ve iftirayı göğüsleyerek sürdüren kahramanlarımızın yükünü hafifletebilmek için; sonuna kadar barış, sonuna kadar demokrasi demek için önümüzdeki seçimlerde ben de milletvekili aday adayım” diye konuştu.

“KAHRAMANLARIMIZIN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İÇİN ADAYIM”
Eşi Özlem Solmaz ve çocuklarının da hazır bulunduğu basın açıklamasında sözlerine ‘Karanlığın efendileri ülkemizi daha da karanlığa çekebilmek için el ele, omuz omuza verdiler ve hakka, hukuka, kanuna, nizama aykırı bir seçim kararı aldılar’ diyerek başlayan Solmaz: “Demokrasinin ve hukukun şeklen bile olmadığı bir ortamda, entrika yasalarının desteğinde seçim kararı alanları, OHAL şartlarında seçim kararı alanları kınıyor, bu oldu bittiye itiraz ediyorum.

“İTİRAZ EDİYORUM”
 İnsan haklarının ayaklar altına alınmasına, düşünce özgürlüğünün boğazlanmasına, hukukun katledilmesine itiraz ediyorum. Tükenmiş siyasetçilerin siyasi ömürlerin uzatmak için baskı ve zulme başvurulmasına, bu uğurda an dökmekten çekinilmemesine ve ülke kaynaklarının yağmalanmasına itiraz ediyorum. Çalışanların köleleştirilmesine, emekçilerin alın terinin büyük sermayeye peşkeş çekilmesine, en temel insan hakkı olan sağlık, eğitim ve güvenlik hizmetlerinin pazara çıkartılmasına itiraz ediyorum. Vatan evlatlarının emperyalistlerin talimatları ile cepheden cepheye sürülmesine itiraz ediyorum. Ulusal kurtuluş savaşını milletten tutanak karşılığı borç aldığı gıda, araç ve gereçlerle yürütmüş ancak zerre kadar şaibeye bulaşmamış bir neslin torunu olarak; her türlü rüşvete, şikeye, hortuma, kayırmaya, çalmaya, çırpmaya itiraz ediyorum” şeklinde konuştu. 

“YETER ARTIK SÖZ MİLLETİN”
Halkın ve haklının sesinin artık duyulmasının gerektiğini belirten Solmaz: “Bütün bu itirazlarımı ve daha başkalarından oluşan demokrasi savunmamı daha da güçlü bir şekilde yürütebilmek için, yoksul halkımın hakkını, hukukunu savunabilmek için, bu mücadeleyi  her türlü baskı, şiddet ve iftirayı göğüsleyerek sürdüren kahramanlarımızın yükünü hafifletebilmek için; sonuna kadar barış, sonuna kadar demokrasi; ‘Yeter söz milletin’ demek için önümüzdeki seçimlerde milletvekili aday adayım. Allah utandırmasın, yolumuz açık, mücadelemiz kutlu, zaferimiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 
Aday adaylığını açıklayan Dinçer Solmaz, basın açıklamasının ardından Çorum Park’ta partililerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim