İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Av. Burçin Solmaz Polat, Özel İdare hizmetlerinin adil dağıtılmadığını, ayrıca Özel İdare memurlarının siyasi propagandalara alet edildiğini savundu.
4 Mayıs 2015 günü (dün) Meclis’te dağıtılan 2015 yatırım programını incelediklerini, bu programda, performans planı,Bakanlık bütçesi,ek Bakanlık bütçesi ve İller Bankası’na gönderilen projelerin dağılımının yer aldığını anlatan Burçin Solmaz Polat, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“MECLİS’İN GÖRÜŞÜ SORULMADI”
“Merkez İlçe’de, beton parke için 58 köye ödenek ayrılmış, bunlardan 7’si CHP’ye oy çıkan köy.Kanalizasyon yapılacak 14 köyden 3’ü, içmesuyu götürülecek 16 köyden 4’ü, çocuk oyun grubu programlanan 27 köyden 5’i, tarımsal sulama programındaki 9 köyden 3’ü CHP’ye oy veren köy. Bakanlıktan gelen bütçe ve ek bütçeden 103 köye hizmet planlanmış, bunların 14’ü CHP’ye oy veren köy.
Bu hizmetlerin dağıtımında Meclis’in görüşü hiçbir şekilde sorulmamıştır. Bizim yönelttiğimiz sorulara da cevap verilmemiştir. Çeşitli girişimlerimiz sonuçsuz kalırken, para dağılımının AKP’li yöneticilerin katıldığı toplantılarda çoktan belirlendiği ortaya çıkmıştır.

“NÜFUS KRİTERİ TUTMUYOR”
Bu toplantılardan neden bilgilendirilmediğimiz, tarafımızdan önerilen ve aciliyeti olan köylerin neden programa alınmadığı, hatta performans planında olduğu halde, yatırım programında adı geçmeyen köylerin var olduğu tarafımızdan belirtildiğinde., size haber verilmesi gerekirdi, toplantı yapıldı, sizin toplantıya çağrılmayışınız yanlış olmuş, ancak üzülmeyin o köylere de sıra gelecek cevabı verilmiştir.
Nüfus kriteri olarak 100 rakamı ortaya atılmış, ancak 40-50 nüfuslu köylere kanalizasyon, parke taşı vb. yatırımlarının programlandığı görülmüştür.
Bu nüfus kriteri sadece CHP’ye oy çıkan köyler için mi geçerli, merak ediyorum.”

“MEMURLAR SİYASİ TOPLANTIDA”
Alaca’da Milletvekili Salim Uslu ve parti yöneticilerinin düzenledikleri çalışmaya, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Genel Sekreter Yardımcısı Ünal Demiray ve Müdür Recep Çıplak’ın da katıldıklarını basından öğrendiklerini ifade eden Burçin Solmaz Polat, AKP propagandasına memurların alet edilmesini ve devlet hizmetlerinin partiye maledilmesini eleştirerek şöyle dedi:
“Bunun bir parti çalışması olmadığını iddia edeceklerse, Özel İdare memurları, CHP’li yönetici ve adaylarla da muhtarları toplayıp sorunları dinleyecekler mi?
AKP’liler, yıldırma ve korkutma politikaları ile memurları seçim çalışmalarına katılmaya zorluyor. Yatırım ve hizmetler adil dağıtılmıyor, sizli-saklı paylaştırılıyor.
Biz de, CHP’ye oy veren köylere ayrım yapılması ve devlet memurlarının siyasete alet edilmesi konusundaki şikayetlerimizi Çorum halkı ile paylaşıyoruz.”
Editör: TE Bilisim