Çorum Barosu’nun geçtiğimiz haftasonu düzenlenen olağan genel kurulunda 281 oyun 146’sını alarak yeniden başkanlığa seçilen Av. Altan Akpınar ve seçim sonucunda oluşan yeni yönetim kurulu üyeleri dün İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldılar.
Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar ile birlikte Baro Yönetim Kurulu üyeleri Vahap Uz, Cafer Aydoğan, Altay Uçar, Ayten Yılmaz Çetin, Cevdet Kaplan, Ercan Daşdan, Mustafa Güral Koldaş, Zeynep Maz, İbrahim Şimşek ve Muhsin Kocasaraç dün saat 14.00’de İl Seçim Kurulu’na geldi.
Burada Seçim Kurulu görevlilerinden mazbatasını alan Av. Altan Akpınar ve yönetimi daha sonra dışarıda hatıra fotoğrafı da çekindi. Akpınar, yeni baro yönetimi olarak ilk toplantılarını yarın saat 15.30’da yaparak görev bölümünü gerçekleştireceklerini dile getirdi.
İki yıl önce göreve geldiklerinden bugüne kadar baroya önemli kazanımlar sağladıklarını belirterek ülkenin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Akpınar, hukukun üstünlüğüne inanarak iki yıldır sürdürdükleri göreve iki yıl daha meslek mensuplarına hizmet adına sürdüreceklerini söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan sürecin hukukun üstünlüğüne inanılarak ve ona göre hareket edilerek çözülebileceğine inandıklarını ifade eden Baro Başkanı Akpınar, bu konuda barolar ve avukatlara önemli görevler düştüğünü, bu bilinçle ilk günkü heyecanla ve iki yılın verdiği bilgi birikimi ile tecrübeyle hizmetlere devam edeceklerini, seçimin tüm meslektaşlarına hayırlı olmasını da diledi.

(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim