Türkiye’de vatandaşa 7 gün 24 saat sıkıntıya, strese, coğrafi engellere rağmen acil sağlık hizmetinin sunan Acil Tıp Teknisyenleri’nin haftasını kutladığını belirten Saatcı, insanların hayatı ile ilgili acil müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan ATT’lerin hak ettikleri değeri görmesini beklediklerini açıkladı.

Acil sağlık çalışanlarının görevleri başında sürekli şiddete maruz kaldığını, insanları kurtarmak için canla başla mücadele eden sağlık personelinin her zaman yanında olmayı sürdüreceklerini belirten Saatcı, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “Kaza, yangın veya benzeri afet olaylarında, ilk müdahaleyi gerçekleştiren 112 Sağlık çalışanları, olay yerlerinde hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete uğramaktadır. Hastanelerde ya da vakaya gittikleri yerlerde hasta ya da hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan arkadaşlarımız, kendilerine yapılan bu muameleyi asla hak etmemektedir. İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına en ağır cezalar verilmelidir.”

ATT’lerin çalışma şartlarının zorluklarına ilişkin de bilgi veren Ahmet Saatcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Acil sağlık çalışanları son derece zor şartlarda görev yapmaktadır. Bu kadar hayati görev icra eden ATT’lerimizin zihinlerinin hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele etmek zorunda kalmamalıdır. Her yıl, acil hastalara, trafik kazalarına, yangınlara müdahaleye giden ambulansta görevli arkadaşlarımız, yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını yitirmekte ya da yaralanmaktadır. Sağlık çalışanlarının haklarını korumak ve çözüm üretmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sendika olarak ülkemizde sağlık hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak ve sağlık çalışanlarının haklarını korumak için her türlü çalışmaya kararlılıkla devam ettiğimizin ve edeceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim