Geçtiğimiz Pazar günü Alis Eğlence Merkezi’nde gerçekleştirilen yemeğe CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Mecitözü İlçe Kadın Kolları Başkanı Atiye Yaşar, İl Gençlik Kolları Başkanı Velican Çalıkuşu ve çok sayıda partili kadın katıldı.
Semah gösterileri, halk oyunları ve canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen kadınlar, CHP Çorum Milletvekili aday adayı Cengiz Atlas’a bu anlamlı günde verdiği yemekten dolayı teşekkür ettiler.
Yemek öncesi bir konuşma yapan Cengiz Atlas, kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, Özgecan Aslan, töre ve namus cinayetlerine değindi.
Türkiye’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yeni kadın cinayetleri ile karşıladığını belirten Atlas, kadınların yalnızca kendileri için değil, bütün dünyada ve özellikle İslam ülkelerindeki kadınlar için hak, özgürlük ve onur mücadelesi bayrağını yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.
8 Mart’ın dünya kadınlarının yüzyılı aşan büyük mücadelesinin sembolü olduğunu hatırlatan Cengiz Atlas, şunları söyledi:
“1908’de Amerikan tekstil işçilerinin greviyle başlayan kadın hareketi hızla Avrupa’ya yayılmış, Avrupa ülkelerinde kadınlar grevler ve gösterilerle hak taleplerini yükseltmişlerdir. Kadınların sivil örgütlenmesi olan Uluslararası Kadın Konferansı 4. Toplantısı 8 Mart 1914’de yapılmış ve Birleşmiş Milletler de 1977 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanması kararını almıştır. Dolayısıyla bugün Amerika’dan Avrupa ve Asya’ya kadar dünyanın her yerinde 8 Mart kutlamaları, aslında kadınların büyük hak, özgürlük ve onur mücadelesinin sonucudur.”
Türkiye’nin kadın hakları konusunda diğer İslam ülkelerine göre çok daha ileride olduğunu aktaran Atlas, “Her şeye rağmen Türkiye kadın haklarında İslam ülkeleri içinde en iyi durumdaysa bunu Atatürk’e borçluyuz. Ancak, bugün geldiğimiz noktada, kadınların eteğiyle uğraşan, kürtaj hakkını kısıtlayan, kadına yalnızca annelik görevini uygun gören anlayışla kadına bakışta geri gidilmeye başlanmıştır. Bu nedenle Türk kadınlarının yalnızca kendileri için değil, bütün dünyada ve özellikle İslam ülkelerindeki kadınlar için hak, özgürlük ve onur mücadelesi bayrağını yükseltmeleri gereklidir” diye konuştu.
Tüm kadınlara çağrıda bulunan Cengiz Atlas, “Bu nedenle bugün 8 Mart Kadın Günü kutlarken, bütün kadınlarımızı, her tür siyasi düşünce ayrılığını bir kenara bırakarak bu hak, özgürlük ve onur mücadelesine katılmaya çağırıyorum. Kadına dönük şiddeti nefretle kınıyor ve bu konuda mücadeleyi her ortamda sürdürme sözü veriyorum” ifadelerine yer verdi.


(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim