Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 48. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Malatya’da yapıldı.
Ülkemizin her köşesinden yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının ilk gününde, TGF Heyeti, Malatya protokolü tarafından kabul edildi. TGF Heyeti ikinci gün Başkanlar Konseyi toplantısını gerçekleştirirken, sonrasında Malatya’nın tarihi ve turistik yerlerinde gözlem ve incelemelerde bulundu. TGF Kadın Gazeteciler Toplantısının da gerçekleştirildiği Malatya 48. Başkanlar Konseyi sonuç bildirgesinde ise, 7 Haziran seçimleri için milletvekili adaylığı kesinleşen Genel Başkan Atilla Sertel’e ‘Onursal Başkan’ sıfatı verilmesi ve seçildiği taktirde, mesleki sorunların çözümüne yönelik Meclis çatısı altında vereceği mücadeleye sonuna kadar destek olunması kararı alındığı vurgulandı.
Gazetecilerin yıpranma payı haklarının geri alınması için mücadelenin sürdürüleceği ifade edilen bildirgede, resmi ilan gelirleri konusunda iyileştirme yapılması, Sarı Basın Kartı’nın resmi ve özel kurumlarda resmi kimlik olarak kabul edilmesi istekleri dile getirilirken, basın özgürlüğü konusunda yaşanan sorunlara ve gazetecilerle ilgili açılan davalara da dikkat çekildi.
Editör: TE Bilisim