CHP İzmir 2. Bölge’de yapılan önseçimde 12 bin 797 oy alarak üçüncü sırada milletvekili adayı seçilen, ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi olduğu gerekçesiyle adaylığı düşürülen Atila Sertel, “CHP'nin iktidar yürüyüşünde sade bir nefer olarak da üzerime düşen görevi yapacağım. İl Başkanımızın, ilçe başkanlarımızın şahsıma vereceği her türlü görevi yapmaya ve partimin başarısı için çalışmaya hazırım” dedi.
29 Mart Pazar günü İzmir’de yapılan ön seçimde 2. Bölge’den 12 bin 797 oy alarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın ardından üçüncü sırada çıkan Atila Sertel, kontenjan adaylarının eklenmesiyle İzmir 2. Bölge’den 6’ncı sırada aday gösterilmişti. Ön seçimin ardından Çiğli'de yaşayan iki CHP üyesinin itirazı önce İl Seçim Kurulu'nda ve YSK tarafından reddedilen ve mazbatasını alan Atila Sertel'in adaylığı son gün bir başka partilinin itirazı sonucu YSK tarafından düşürüldü.
Basın İlan Kurumu'nun Genel Kurulu'na İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen ve Anadolu'daki cemiyetlerin haklarının görüşüleceği için katıldığını söyleyen Atila Sertel, "Genel Kurul’a katılmam beni kamu görevlisi yapmaz. Bu durum hukuka aykırıdır. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruyu yapıyorum. Hakkımızı arayacağız" dedi.

ÖNEMLİ OLAN CHP İKTİDARI
Atila Sertel, sosyal medyada adı üzerinden CHP'nin kurumsal kimliğine ve iktidar yürüyüşüne zarar vermek isteyenler olabileceğine vurgu yaparak, "İlk gün de söyledim, ben CHP'nin iktidar yürüyüşünde sade bir nefer olarak da üzerime düşen görevi yapacağım. İl Başkanımızın, ilçe başkanlarımızın şahsıma vereceği her türlü görevi yapmaya ve partimin başarısı için çalışmaya hazırım. Önemli olan milletvekili olmak değil. Önemli olan Türkiye'de demokrasinin işlemesi, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve ülkemizde ezilenlerin yüzünün güldüğü CHP iktidarının kurulmasıdır" diye konuştu.
Sertel, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın kendisine vereceği görevler için hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim