Çorum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında merkeze bağlı Atçalı Köyü’nde gerçekleştirilen fidan dikme törenine Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, bazı kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören esnasında bir konuşma yapan Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, 2017 yılında 194 köyde “gelir getirici tür ağaçlandırması” ve “bereket ormanları” olmak üzere, ağaçlandırma konusunda Türkiye birincisi olduklarını söyledi.

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Atçalı Köyü’nde 1.000 fidan dikimi gerçekleştirdiklerini, ayrıca bugün İşletme Müdürlüğü'nde 10 bin fidan dağıtımı yapılacağını belirten Kısacık, yarın da Sıklık Tabiat Parkı’nda doğa yürüyüşü düzenleneceğini bildirdi.

Türk ormancısının 7 gün 24 saat süreyle daima görevinin başında olduğunu kaydeden Kısacık, “Dünyada hiçbir orman teşkilatı yoktur ki bu kadar özverili ve tam zamanlı bir çalışma yapsın. Bu nedenle; başta Orman Teşkilatı mensupları olmak üzere tüm milletimizin 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü ve Nevruz Bayramını kutlarken; tüm dünyaya kahramanlık dersi veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Kısacık’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve törene katılan öğrenciler, fidanları toprakla buluşturdu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim