Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin çocukların elinde olduğuna inandığını ve bu nedenle çocuklara büyük önem verdiğini kaydeden Doğan, “Çocukların sahip olduğu gücün farkında olan Mustafa Kemal Atatürk, bu nedenle 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını çocuklara armağan etmiştir. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan, Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi ve çocuklara duyduğu sevgiyi göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Doğan, “Bizlerin görevi gelecek nesillere aktarabilecek şekilde kendimizi yetiştirmek ve Mustafa Kemal’in devrimlerinin yolundan yürüyüp toplumu her türlü kara düşünce ve hareketlerden bu vesile uzak tutabilecek eğitimi de almak olacaktır. Unutmayalım ki Atatürk’ün yolu aklın ve bilimin yoludur. Akıl ve bilimin ışığından yürümek Atatürk’ün yolundan yürümek demektir.

Tüm dünyanın çocuklarına ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin kucak açan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı küçük büyük herkese kutlu olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim