Vali Mustafa Ciftçi, Garnizon Komutanı Per.Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kurum müdürleri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte açış konuşmasını yapan okul müdürü Adem Arslan, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu ifade etti. Milli birlik ve beraberliğin teminatının öğretmenler olduğunu kaydeden Arslan, Başöğretmen Atatürk’ün yeni Tür8kiye’nin kuruluşunda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü bildiğini ve çağdaş bir ulus olmak için de eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğine inandığını kaydetti.

Öğretmenlerin büyük bir yükün altında olduğunu söyleyen Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Adem Arslan, öğretmenlerin tüm öğrencileri kendi evladı gibi görmek ve ona göre davranmak durumunda olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise konuşmasında öğretmenler olarak Başöğretmen Atatürk’ün izinde geleceğe koştuklarını ifade etti. 93 bin öğrenci, 7 bin öğretmenle aydınlık geleceğe koştuklarını anlatan Büyük, öğretmenlerin her yerde ve herkesin gönlünde olduğunu belirtti. Çocukların öğretmenlere milletin emaneti olduğunu söyleyen Seyit Ali Büyük, “Her öğrencinin gelecekte farklı görev ve yetkilere sahip olacağını düşünürsek, ülkenin ve toplumun geleceğini biz öğretmenlerin çizdiğini bilir, görevimizin önemini daha iyi kavrarız” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Vali Mustafa Çiftçi de öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu kaydederek, İlk emri ‘oku’ olan bir inancın mensupları olduklarını dile getirdi. Bütün dünyada en saygın, en kutsal mesleklerden biri kabul edilen öğretmenliğin her çocuğun idealindeki meslek olduğunu dile getiren Çiftçi, Bugün gıpta ile bakılan mesleklerdeki insanları yetiştirenlerin yine öğretmenler olduğunu ifade etti. Vali Çiftçi, “Öğrencilerine faydalı olmak için çırpınan, adeta bir mum gibi başkalarını aydınlatmak için kendini tüketen ancak günün birinde çektiği küreklerin boşa gitmediğini, karşılıksız kalmadığını görünce dünyanın en mutlu insanı olurlar.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler Hasan Paşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Eda Öztürk yönetiminde mesleğe giriş yemini etti.

Programda emekli öğretmenleri temsilen yapılan konuşmadan sonra emekli öğretmenler Ekrem Özeşme, Nihat Özüdoğru, Şenol Öztürk, Şenay Güven, Semra Özdel, Ahmet Arıcı, Saadettin Kanber, Mustafa Şahin, Abdullah Dalyan, Ferhat Toraman ve Mustafa Özkul’a Vali Mustafa Çiftçi tarafından Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

Programda ayrıca “Şevket Abidesi Öğretmen” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.

Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazırladığı Demet Başaran’ın yönettiği koro ve oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim