Vatandaşları bu tip konularda duyarlı olmaya ve demokratik yollardan tepkilerini ortaya koymaya da çağıran ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Alaca Kız İmam Hatip Lisesi’nde geçtiğimiz pazar günü yaşanan ve basın aracılığıyla öğrendiğimiz: Atatürk mask ve posterlerini okulun hurdalığına atılmasından büyük üzüntü duyduk. Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünde bir rastlantı sonucu ortaya çıkan görüntüler en matah deyişle menfurdur.

Bulundukları makam ve mevkiler bağımsız bir ülkenin bireyleri oldukları için işgal eden kimileri kurtarıcımız, kurucumuz ulusal varlık ve bağımsızlığımızın simgesi Atatürk'e karşı fütursuz ve saygısız davranışlar sergilemektedir.

Bu tutum ve davranışlar günden güne artmaktadır. Atatürk'ün bir Çanakkale, Atatürksüz bir Türkiye mümkün değildir. Atatürk maskları ve resimleri okullarda başöğretmenimizin cehaletle savaşta gösterdiği hedeflere yürümek için vardır. Olmaya da devam edecektir. Biz tarihi 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyenlerden değil, tarihi yapanlardan öğrendik.

Biz Atatürkçü Düşünce Derneği olarak menfur olayı şiddetle kınıyor, sorumluların yaptıklarının yanlarına kalmamasını istiyoruz.

İlgili ve yetkililerin benzer olayların yaşanmaması için gereken önlemleri süratle almaya davet ediyoruz. Atatürk'e ve onun şahsında Cumhuriyetimize yönelik saldırılar, düşmanca tutum ve davranışlar toplumda şiddet ve nefretle karşılanmaktadır karşılanacaktır. Vatandaşlarımızı bu tip konularda duyarlı olmaya ve demokratik yollardan tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim