Çocuklara okuma sevgisi aşılamak amacıyla dün gerçekleştirilen etkinliğe Okul Müdürü Haydar Deveci ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Haydar Deveci, toplumda kitap okumanın boş zamanları değerlendirmek için yapılan bir eylem gibi algı olduğunu anımsatarak, “Kitap okumak aynen yemek yemek gibi, suya ihtiyaç duymak gibi bir ihtiyaçtır. Kitap okumak, hayatımızın bir parçası olmalı. İnsan okumadığı zaman bir eksiklik hissetmeli. Günde televizyon başında 5-6 saat vakit kaybediyoruz, fakat söz konusu kitap olunca zamanımız olmuyor. Bu yaşlar çocuklarımızın algı zamanı. Bu yaşta onlara okumayı sevdirirsek ileriki yaşta onlar zaten okuyacaktır. Amacımız çocuklarımızın kitapla haşır neşir olmalarını, onların okumayı sevmelerini ve okuyarak mutlu olmalarını sağlamak.” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Emrah Kanlıkama ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı boyunca yaklaşık 4000 kitap okuduğunu belirterek, bu kitapların şu an Anıtkabir Kütüphanesi’nde bulunduğunu söyledi.
Atatürk’ün bir yandan ülkenin kurtuluş mücadelesini verirken öte yandan kitap okumaktan geri durmadığını vurgulayan Emrah Kanlıkama, “Çünkü Ulu Önder Atatürk de okumanın önemini çok iyi biliyordu.” dedi.
Yapılan araştırmaların kitap okuyan çocukların kitap okumayan çocuklara göre daha başarılı olduğunu gösterdiğini anlatan Emrah Kanlıkama, “Siz de hayatta başarılı olmak istiyorsanız mutlaka çok kitap okumalısınız.” şeklinde tavsiyede bulundu.


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim