Biçer, “Çorum Belediyesi’nin bu adı geçen yayınlarda Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının kitaplarını dağıtmamalı diye düşünüyorum. Bu yayınların elenerek önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında mahallelerin sorunlarına değinen Biçer, şunları söyledi:

“Melikgazi bölgesinde Afet Konutları olarak yapılan yerleşim birimlerinde belediye otobüsü verilebilmesi ve alt yapılardan yararlanabilmeleri insani ihtiyaçtır. Şu anda bu bölgede belediyenin böyle bir hizmeti bulunmamaktadır.

Bahçelievler Mahallesi belediye blokları arkasında bulunan 584 ada, 85 parsel ve civarlarında imar çalışması yapılarak burada ikamet eden en az 50 hanenin mağduriyetleri giderilebilir mi? Bu bölgede resmen şehir içinde gecekondu hayati devam etmektedir. Alt yapıları ve yolları bulunmamaktadır. Buda Çorum belediyesine yakışmayan bir durumdur.

Bahçelievler Mahallesi Sülüklü sokaklarda ikamet eden sakinlerin okul çağındaki çocukları, Mehmet Akif Ersoy 2. Cadde’de bulunan okullara gelen çocuklar çamur yollardan geçerek gelmektedir. Günümüze yakışmayan bu mağduriyetin giderilmesi o bölgede yaşayan öğrencilere ve velilerine rahatlık sağlayacaktır.

Bahçelievler mahallesinde bulunan Şenyurt 1. Caddenin asfaltının yenilenmesi yapılabilecek mi? Programınızda var mıdır? Yoksa programa eklemek mümkün müdür? Bahçelievler Karşıyaka sokakların, Şenyurt 4-11-13. sokakların acilen eksikleri tespit edilerek mağduriyetler giderilebilir mi?

Kale Mahallesi’nde Lozanevler’in iç kısımlarında tretuar çalışması ve yol bakımı yapılacak mı? Lozanevler Parkı’nda güvenlik amaçlı kamera sistemi konulabilir mi?

Kale Mahallesi Zafer 2. Sokakta tretuar ve yol çalışması yapılacak mı?

Lozanevler civarından Karşıyakalarda Esentepe ve Bahar caddelerinden yeni hastaneye ulaşım çok seyrek ve bekleme süreleri fazladır.

Bu bölgelerimize olan otobüs seferlerinin gözden geçirilerek yaşayan nüfusa oranlı bir şekle gelirse sorunları ortadan kalkacak kanaatindeyim.

Salı Pazarı’nın üzerinin kapatılarak günümüze uygun şekilde pazaryeri dizaynı yapılması çevredeki halk ve Ppzar esnafı tarafından özellikle istenmektedir.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim