Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. Yılı nedeniyle 10 Kasım günü saat 09.05’te başlayan anma programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Edebiyat Öğretmeni Aytekin Kırdıoğlu tarafından günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yapıldı.
Ardından “Atatürk’ün vefatı” konulu konuşmayı öğrenci Melisa Aygün yaptı. Dilan Kaplan ve Samet Şişgin Atatürk’ün vefatının ardından dünyada neler söylendiğini aktardı. Bekir Sami Atik ise “Zafer” isimli şiiri okuduktan sonra Nuriye Özdemir Atatürk’ün anılarını anlattı.
Programda sunuculuğu okul öğrencilerinden Salih Sezer Manav yaparken tüm çalışmaların düzenlenmesini de Edebiyat öğretmenleri Gülsüm Alkan ve Esra Yeşil gerçekleştirdi.
Öte yandan etkinlikler kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi Atatürk ile ilgili görsellerle donatıldı. Okulun bahçe duvarları Türk bayrakları ile süslenirken okul içinde bir duvar gazetesi ve fotoğraf panoları oluşturuldu. Okulun görsellerle donatılması Resim Öğretmenleri Dursun Şen ve İlker Kortak rehberliğinde Resim kulübü tarafından gerçekleştirildi.
Ayrıca okul tiyatro salonunda Edebiyat Öğretmenleri Gülsüm Alkan ve Esra Yeşil yönetiminde bir Atatürk Oratoryosu sahnelendi. Oratoryoda Edebiyat Kulübü öğrencileri görev aldı. Program öğleden önce ve sonra öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.






(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim