Çorum Valiliği tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı bugün icra edilecek. Buna göre törenler her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına saat 08.55’te Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak. Saat 09.05’te ise Türkiye’de hayat yine duracak. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okunacak. Aynı dakikada şanlı bayrağımız göndere çekilecek.

Atatürk’ü Anma programı daha sonra ise saat 09.15’te Devlet Tiyatro Salonu Fuayesi’ndeki Atatürk Resimleri Sergisi ile devam edecek. Daha sonra da Devlet Tiyatro Salonu içerisindeki program icra edilecek.

Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Atatürk’ün lider kişiliğinin anlatılması ile sürecek program 10 Kasım Atatürk Oratoryosu ile son bulacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim