Kentin belli bölgelerinde çalışmalara ağırlık verildiğini söyleyerek en büyük caddelerden biri olan Ata Caddesi’nin ise ihmal edilerek adeta üvey evlat muamelesi gördüğünü dile getiren vatandaşlar bazı kurumların yaptığı çalışmalar sonucu bozulan kaldırımların yenilenmesi için bile kendilerinden para istendiğini vurguladılar.

Çorum Belediyesi’nden emekli olan Ali Rıza Özcan, yıllardır Ata Caddesi üzerinde oturduğunu belirterek kaldırımların ve asfaltın belli bölgelerde bozuk olduğunu ve sürekli talepte bulunmalarına rağmen doğru bir şekilde yapılmadığını söyledi.

Kendisinin yıllarca Çorum Belediyesi’nde çalıştığını ve 2006 yılında emekli olduğunu söyleyen Özcan, özellikle kendi apartmanının bulunduğu 34-38 numaralar arasındaki kaldırımın yıllardır yapılmadığını, cadde üzerinde çok bölümde bozuk kaldırım ve asfalt bulunduğunu vurguladı.

Belediye yetkililerinin Ata Caddesi’ne üvey evlat muamelesi yaptığını söyleyerek tam evlerinin önünden geçen yağmursuyu ve kanalizasyon hattının yağmur yağdığında taşarak bahçelerine ve ilk katta bulunan eve girdiğini, evin bodrum bölümlerinin suyla dolduğunu ifade eden Özcan, “Yaya kaldırımlarının ve asfaltın hali ile perişan. Ata Caddesi’nin hem Kale hem de Gülabibey Mahallesi bölümlerinde bulunan yan sokaklarında ise durum daha vahim. Eksiklerin giderilmesi için yaptığımız başvurularda bizlerden para isteniyor. Belediye asli görevini yapmak yerine bizlerden para istiyor. Yağmur yağdığında geri tepen kanalizasyon büyük sorun oluşturuyor. Caddenin Polis lojmanı önündeki kavşağın şekli ise adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Hem büyük bir kavşak var hem de yoldaki bozukluk özellikle hızlı giden araçların kontrolünü zorlaştırıyor” diye konuştu.

Yerel yönetimin Çorum’un en büyük caddelerinden biri olan Ata Caddesi’nde yeraltı ve yerüstü çalışmalarında sınıfta kaldığını dile getiren Özcan, adeta köstebek yuvasına dönen cadde ve sokaklardaki toz nedeniyle ailelerin evlerinde balkona çıkmaya korkar hale geldiğini, kaldırımlardaki çukurların kazaya davetiye çıkardığını kaydetti.

Belediye emeklisi Ali Rıza Özcan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve başkan yardımcılarının Ata Caddesi’ne gelerek inceleme yapmasını ve kendilerine hak vereceklerine inandığını da sözlerine ekledi.

Ata Caddesi esnafından Selçuk Çalıkoğlu da konu ile ilgili görüşlerini söyleyerek Ata Caddesi üzerinde kaldırım ve asfaltın artık yama kaldıracak durumunun kalmadığını, caddeden geçen yoğun trafik nedeniyle kalkan tozun işyerlerini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Belediye’ye ve devlete olan vergilerini düzenli olarak ödeyerek yükümlülüklerini yerine getirdiklerini söyleyen Çalıkoğlu, esnaf olarak kendilerinin de devletten ve yerel yönetimden beklentileri bulunduğunu ve buna kargı ilgililerin gerekli çalışmaları yapmakta geciktiğini de sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim