Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi ve Çorum Alevi Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Aşure Günü etkinliği, Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden “Barış Şehitleri”ne adandı.
Vakıf bahçesinde düzenlenen ve canların biraraya geldiği aşure günü etkinliğinin açılışında konuşan Vakıf Başkanı Nurettin Aksoy (dede) Kerbela’dan bugüne Bin 400 yıldır tüm mazlumlar için ibadetlerini niyetlerini yerine getirdiklerini belirterek bu yıl ki aşureyi Barış Şehitlerine adadıklarını söyledi.
Yassı mateme katılan ve katkı sağlayanların yüreklerindeki sevginin eksik olmamasını dileyerek Muharrem ayının tüm peygamberler için bir kurtuluş ve müjde ayı olduğunu hatırlatan Nurettin Aksoy, bu önemli ayın 10. gününde ise mazlum Hz. Hüseyin’in bedeninin bu dünyadan göçtüğünü kaydetti.
Hz. Hüseyin’in savaşının aydınlıkla karanlığın, zalimle mazlumun savaşı olduğunu belirterek Hüseyin’e layık bir duruş sergilediklerini, bundan sonra da buna devam edeceklerini belirten Aksoy, Kerbela’dan sağ kurtulan ve 12 İmam soyunun devamını sağlayan Zeynel Abidin için Şükür kurbanları olacağını, aynı zamanda aşure nedeniyle cem olacaklarını açıkladı.




(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim