Önceki gün Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve Beyazay Derneği Çorum Şubesi Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları’nın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Aşmak İçin Hareket” kampanyası çerçevesinde engelli bireyler ile engelsiz bireyleri tanıştırarak birlikte düzenli spor yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Engelleri her anlamda yıkacak bu kampanya ile engelli-engelsiz bireylerimizin sosyal uyumları güçlenecek, yaşam standartları gelişecek, engelli bireylerin toplumdan uzaklaşmalarına izin verilmeden toplumun merkezinde, hayatla iç içe olmaları sağlanacak. Bu çerçevede 100 bin engelli ile 100 bin engelsiz bireyi spor yaptırarak birlikte olmalarını sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Lokman Ayva, “Engelli ve engelsiz bireyler düzenlenecek etkinlikler ile bir araya getirilecek ve birlikte düzenli spor yapmaları sağlanacak. Engelli bireylere hareketlilik, oyun ve spor aktiviteleriyle oluşturulmuş ‘Spor Eğitimi Programı’ uygulanacak. Uygulama sırasında engelli çocuk ve gençler yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilerek, temel teknik ve becerileri doğrultusunda ilgili spor alanlarına kanalize edilecek.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise engelli öğrencilerin eğitimi için ellerinden gelen gayret ve fedakârlığı gösterdiklerini belirterek, “Onların daha iyi ortamlarda eğitim görebilmeleri için tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Okullarımızda engelli erişimi için çalışmalarımızı tamamladık. Yine engelli öğrencilerimizin engelsiz bireylerle bir araya gelerek çeşitli aktivitelere katılmaları, böylece farkındalık oluşturulması açısından önemli. Hepimiz birer engelli adayı olduğumuz gerçeğini unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Program kapsamında engelli öğrenciler diğer yaşıtlarıyla birlikte buz pateni yaparak ve bowling oynayarak doyasıya eğlendiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim