Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’ın imzasını taşıyan bu haber-yorum, Çorum’da büyük yankı uyandırdı ve dün itibariyle Çorum’un gündemini oluşturdu. ÇORUM HABER’in duyarlılığı için sayısız tebrik telefonu geldi.
Bu değerlendirme yazısının dün 7. sayfada çıkan ana metnini, kaçırmış olabilecek okurlarımız için aşağıda bir kez daha sunuyoruz.
Askeri birlik, Çorum’un öteden beri önemli beklentilerinden biriydi. Dün ise “Çorum’un güçlü talebi” olarak bir kez daha gün yüzüne çıktı ve güncellendi.
Ne var ki, “Atı alan Üsküdar’ı geçti” deyiminde olduğu gibi, Çorum’un bu talebini ilgili makamlara iletmekte geç kalmak üzere olduğu da, ajanslara düşen haberlerden anlaşılıyor. Nitekim, askeri birlik isteği, Kırıkkale’de kampanyaya dönüştürülmüş durumda.
Çankırı’da ise, neredeyse kesinleşmiş gibi bir hava var. Zira, İHA’nın haberine göre, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, 28. Mekanize Piyade Tugayı’nın Çankırı'ya taşınacağını açıklamış.
Milletvekili Filiz, Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın konuyu değerlendirdiğini, sonuçta Ankara Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı ve buna bağlı olarak iki mekanize taburu, bir tank taburu, bir topçu bölüğü ve bağlı birliklerinin Çankırı'ya taşınmasının uygun görüldüğünü bildiriyor.
Hüseyin Filiz, bu birliklerle beraber iki binin üzerinde personelin ve 500'ün üzerinde askeri aracın Çankırı’ya taşınma sürecinin önümüzdeki günlerde başlayacağını, taşıma işleminin yıl sonuna kadar bitmesinin öngörüldüğünü ifade ediyor.
Çorum, komşu Çankırı veya Kırıkkale ile yarış anlamında değil, ama, onlardan bağımsız, önemli askeri birliklerden birini kazanmak istiyor. Bu talebin, güçlü biçimde Ankara’ya ulaştırılması gerekiyor.





(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim