Çorum’da askeri araçla yolcu minibüsünün çarpışması sonucu 2 asker şehit oldu, 14 kişi yaralandı.

Laçin İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait askeri araç, Laçin-Çorum Karayolunun 1. kilometresinde İsmail Aydın'ın (54) kullandığı 19 M 4030 plakalı yolcu minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi gönderildi.

Kazada askeri araçtaki Uzman Jandarma Çavuş Bilal Ekinci olay yerine şehit oldu. Askeri araçtaki Jandarma Astsubay Çavuş Halit Gençer ile minibüsteki 14 kişi yaralandı. Askeri araçta sıkışan astsubay Gençer ile minibüsteki bazı yolcular, itfaiye ve sağlık ekiplerinin uzun uğraşları sonucu çıkarıldı. Yaralılar, olay yerinde bulunan ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan astsubay Jandarma Astsubay Çavuş Halit Gençer yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kazada yaralanan Kezban Kantar(28), Dürüye Evkaya (32), Mehmet Uçak (63), Halime Baldam (44), Saliha Sünnetci (57), İsmail Atalay (76), Kemal Şen (33), Gülüşen Şahin (51), Hüseyin Bektaş (20), Ercan Aktaş (15), Funda Baldam (23), İsmail Kızıltepe (61), Gözde Kırış (25) olarak açıklandı.

(Yusuf ÇINAR-Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim