Türk Silahlı Kuvvetleri’nin engelli yurttaşlara yönelik düzenlemiş olduğu temsili askerlik uygulaması geçtiğimiz Salı günü Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleşti. 1 günlüğüne temsili askerlik görevlerini icra eden engelli vatandaşların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Alaca Askerlik Şubesi tarafından organize edilen programa başta Alaca olmak üzere Çorum’dan 47 ve Merzifon’dan 10 olmak üzere toplam 57 engelli vatandaşımız temsili askerlik görevlerini Merzifon’da icra ederek “Temsili Terhis Belgesi” aldı.

Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen programa Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Rafet Dalkıran, Çorum Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Şenduran İnan, Alaca Garnizon Komutanı Teğmen Salih Çelik, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Köse, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Dilmen, Alaca Askerlik Şubesi Başkanlığı Seferberlik İşlem Uzmanı Mutlu Aydoğdu ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Karargâh içerisinde bulunan birimleri gezen engelli vatandaşlar, daha sonra törenin yapıldığı alana geçti. Kamuflajlarını giyerek ailelerinin karşısına geçen askerler ilk olarak yemin törenini gerçekleştirdiler.

Ardından ise protokol üyeleri tarafından engelli yurttaşların temsili terhis belgeleri ve hediyeleri verildi. Törende konuşan 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Rafet Dalkıran “Askerlik yükümlülüğü, asker-millet kavramının dünyadaki nadide örneğini oluşturan Türk Milleti için onur meselesidir. En değerli varlıklarınız olan evlatlarınız, içtikleri ant ve temsili askerlik uygulamasıyla kısa bir süre de olsa bizimle ortak değerleri paylaşması, bizlerin gurur kaynağı olmuştur.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim