İYİ Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Girişimcilik ve Teknoloji” konulu söyleşiye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Taylan Yıldız katıldı. Çorum Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği (ÇESOB) Derviş Günday Toplantı Salonu’nda önceki akşam düzenlenen söyleşide İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Merkez İlçe Başkanı Hasan Yetik, Milletvekili Aday Adayları Sefer Yılmaz, Hatice Çolak, Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Atlamaz, il, ilçe yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda partili ve üniversiteli gençler yer aldı.

Türkiye’nin bir çok şehrinde benzer söyleşilerde kalkınma ve teknoloji, genç işsizliği, girişimcilik, siber güvenlik ve beyin göçü gibi konularda sohbetler gerçekleştiren Taylan Yıldız'ın, söyleşisine gençler ilgi gösterdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, “Biz cumhuriyetimizde ilk defa sağcısı, solusu, ilericisi, gericisi demeden, tüm halkımızla, tüm milletimizle hepimiz cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Atatürk’ün bize emanet ettiği, Atatürk’ün bize hediye ettiği cumhuriyeti biz artık dişimizle, tırnağımızla, her türlü gücümüzü kullanarak savunuyoruz. Onun için bugün de beraberiz, bu çok önemli. Bu şu demek oluyor; biz bugün bu mücadelemizi kazandığımız zaman bundan geriye dönüş yok ve bundan sonra parlementer demokrasimizi, katılımcı demokrasimizi ve cumhuriyetimizi bir daha tartışma masasına koymayacağız” dedi.

“GELENEKLER BOZULDU”

Türkiye’nin değişen ekonomi politikası hakkında da konuşan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Biz dünyada batının doğuya açılan yüzüyüz. Dünyanın en büyük 17’nci ekonomisiyiz. Çok ciddi bir ülkeyiz. Dünyada hem jeolojik açıdan hem de politik açıdan çok önemli bir yerdeyiz. Ortadoğu gibi dünyanın en büyük savaşlarının verildiği yerde dengeleyici unsuruz. Dünyada modern olmayı başarabilmiş tek İslam ülkesiyiz. Ama biz daha önce Ortadoğu’ya liderlik yapan kültür anlamında, eğitim anlamında, bilim, fen anlamında liderlik yapan bir ülkeyken şimdi bakıyorsunuz adalet sıralamasında, inovasyon sıralamasında, eğitim sıralamasında; Libya ile Suudi Arabistan ile Mısır ile aynı yerlerde geziyoruz. Biz lider olmayı hak etmiyor muyuz? Hak ediyoruz. Biz daha önce lider miydik? Evet liderdik. Biz yüzyıllarca liderdik. Ayrıca Atatürk’ün çizdiği ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesiyle de Ortadoğuda yılarca ağırlığını koruyabilmiş ama hiç kimsenin de ocağını söndürmeyen bir dış politikamız vardı ama bizim şimdi ki dış işleri bakanlarımız, 130, 140 yıllık dış işleri politikamızı değiştirdiler, kodlarını bozdular, ülkemizi çok büyük bir buhranın içine attılar bunu da hepimiz görüyoruz”

Çorumluların ilgi gösterdiği söyleşi, soru ve cevaplarla devam etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim