Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü’nün başkanlığını ve öncülüğünü yaptığı “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Çorum’daki farklı okullardan belirlenen öğrenciler Mehmet Akif’in 30 eserini okuduktan sonra Türkiye’nin farklı kentlerinde panellere katıldılar.

Dün ise bu öğrenciler Turgut Özal Konferans Salonu’nda Çorumlu edebiyatseverlerle bir araya geldiler.

“Akif’i Anlamak Asım’ı Yaşamak” adıyla gerçekleştirilen etkinliği İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra çok sayıda eğitimci, öğrenci ve edebiyat meraklısı takip etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak Hasan Keser isimli öğrenci, Anadolu Mektebi Mehmet Akif Okuma Grubu’nun Manifestosu’nu katılımcılarla paylaştı.

Hasan Keser, Akif’e hitaben kaleme alınan manifestoda “Bizler, sizin tarif ettiğiniz ve yetişmesini arzu ettiğiniz Asım’ın nesline talip geçleriz.” dedi.

Daha sonra Nurane Özarslan’ın moderatörlüğünde Fahrünisa Bozduman, Çağrı İslam, Hacer Hümeyra Koçak ve Hatice Kübra Kürk isimli öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri, sanatçı kişiliği ve dünya görüşü hakkında görüşlerini paylaştılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim