Proje kapsamında Osmancık Ülkü Ocakları tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programa, Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Yavuz Ünlü, MHP Osmancık İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, MHP Osmancık Kadın Kolları Başkanı Seher Kökez ile birlikte sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda ülkücü genç katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Grup Fırat´ın verdiği konserle devam etti.

Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa yaptığı açılış konuşmasında, Türk milletimizin bilinen tarihinin en buhranlı devirlerinden birini yaşadığını belirterek, “Tıpkı bin yıl evvel yurt tuttuğumuz Anadolu´daki ilk devletimiz Selçuklu devrinde gibiyiz. Batıda haçlı, güneyde haçlı, kuzeyde haçlı, doğuda harap ve bitap düşmüş. Dört yanımızdan düşman ve ateş çemberiyle çevrili olduğumuz bir çağda yasamaktayız. Bundan daha elim ve daha vahim olarak ta pek çok iç düşmanla karşı karşıyayız. İslam ülkeleri haçlılar tarafından bir bir yağmalanıyor, üç yüz milyonluk Türk alemi esaret altında. Maalesef Türk İslam alemi olarak içler acısı vaziyetteyiz. Peki, bu vaziyet karşısında biz ne yapıyoruz? Ülkemizi ve milletimizi bu ateş çemberinden kurtarmak için hangi gayreti gösteriyoruz? Maalesef millet olarak nasıl bir batağın içinde olduğumuzdan habersiz vaziyette hiçbir caba göstermiyoruz. Bir atasözümüzde dediği gibi ancak atalarımızın destanlarıyla ovunup duruyor, tembellik ediyoruz. Biz ülkü ocakları olarak tüm bu ahval ve şerait içinde dahi vazifemizi biliyoruz. Siz kıymetli ülküdaşlarımıza bunun tebliğini yaparak mükellefiyetlerimizi yerine getirmenin gayreti içindeyiz.

Türk milletinin geleceğinin teminatı Türk gençliğini milli-manevi şuur ve ihlasla yoğurarak milli ülkülerimizden haberdar, tarihi sorumluluğunun bilincinde bir nesil inşası için görevdeyiz. Bu düşüncelerle yapacağımız ilk savaş, gençliğimizi milli ve manevi değerlerinden uzaklaştıran her türlü pisliğe, tuzağa, kötü alışkanlığa karşı yaptığımız savaştır. Türk gençliğini milletimizin halini düşünmekten, ailesine, memleketine, milletine hayırlı bir evlat, yaradanına itaatkar bir kul olmaktan alıkoyan uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı mücadeleyi kutsal bir görev sayıyoruz. Ey Türk gençliği Atalarının emaneti yurt toprağını koru! Şehitlerimizin kani mübarek bayrağını koru! Son nefesine kadar sana güç verecek imanını koru! Vereceğin bu savaşta muhtaç olduğun kudreti, damarlarındaki asil kanı koru. Damarlarındaki asil kanı kirletme” ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanı Yavuz Ünlü de yaptığı konuşmada uyuşturucuya karşı verilecek mücadelenin sonuna kadar arkasında olacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından Sağlık Memuru Yasin Özkan gençliği bilgilendirmek ve maddeye karşı dimdik ayakta durmak için “Asil Kanını Kirletme” adlı seminer verdi.

Program Grup Fırat´ın verdiği ikinci konser ile son buldu.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim