Durağanlığı savunmakla devrimci olunamayacağını kaydeden Milletvekili Uslu, “Devrimcilik, durağanlığı ve eskiyi savunmak değildir. O nedenle asıl devrimci biziz.” dedi.

Genç MÜSİAD Çorum Şubesi’nin önceki akşam Anitta Otel’de gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Salim Uslu, Meclis’te görüşülen yeni Anayasa’ya yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Âdeta Meclis kürsüsünden muhalefete seslenircesine uzun bir konuşma yapan ve yeni Anayasa ve Başkanlık modeliyle bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliğine gidileceğini tekrarlayan Uslu, mevcut Anayasa ile Cumhurbaşkanı’na hesap sorulamadığını iddia ederek şunları söyledi:

“1982 Anayasası’na göre Cumhurbaşkanı, vatan hainliği suçlaması dışında hiçbir şekilde yargılanamıyor. Hâlbuki bizim gündeme getirdiğimiz yeni Anayasa ile birlikte artık Cumhurbaşkanı, kendisini seçen halka olduğu gibi yargı ve yürütmeye de hesap verebilir duruma gelecek.”

Öte yandan basiretli tüccar gibi bütün yumurtaları aynı sepete koymaktan kaçındıklarını dile getiren Uslu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Dünya 5’ten büyüktür.’ deyince sömürgeci ülkeler tutuştu. Biz de o nedenle Avrupa Birliği’ne koz olarak Şanghay Beşlisi’ni tartışmaya açarak basiretli tüccar hesabı, yumurtaları ayrı sepete koyduk.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)   

Editör: TE Bilisim