Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimi olduğu akşam yaptığı ‘sokağa çıkma çağrısı’ sonrasında Çorum Belediyesi tarafından Hürriyet Meydanı’na kurulan platformda her gün bir sivil toplum kuruluşu, dernek veya vakıf gelerek hem darbe girişimini tepkilerini ortaya koyuyor hem de demokrasiye sahip çıkan ve nöbet tutan vatandaşa destek oluyor.
Bu kapsamda önceki gün de Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların başkan ve üyeleri tarafından açıklama yapılarak darbeye tepki gösterildi. Çorum Belediyesi Mehter takımının zaman zaman gösteri yaptığı alanda dün de ilimizin tanınmış ozanlarından Aşık Sefai sahne aldı.
Türkiye’de darbelere karşı bugüne kadar dik duruşunu hiç bozmayan bir ozan olan Aşık Sefai söylediği birbirinden güzel türkülerle alandaki binlerce Çorumluyu da mest etti.
Kendisine kendisine ait türkülerin yanı sıra halk müziğinin seçkin türkülerini de seslendirerek birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren Sefai, “Yüce Ay yıldızlı al bayrak altında hepimiz bir ve birlik olalım. Milletin bölünmez bütünlüğüne ziyan vermeyen, bu ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele eden herkes kardeştir, bir bütündür” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konser öncesinde kendisini ziyaret eden Aşık Sefai’ye teşekkür ederek “Adım adım memleketi gezen bir Türkiye aşığı; sesiyle, sözüyle, sazıyla bu millete ait en temiz ve en berrak duyguları gönülden diline, sazına aktaran Halk Ozanımız Aşık Sefai, demokrasi platformunda vereceği konserle bizleri mutlu etti” diye konuştu.


Sefai konser öncesinde Başkan Külcü’yü de ziyaret etti.

(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim