Önceki gün Yıldız Park Düğün Salonu’nda düzenlenen dayanışma yemeğine katılarak bir konuşma yapan Başkan Aşgın, “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” mesajını verdi. Türkiye’ye operasyon çekmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden Aşgın, “Geçtiğimiz günlerde iki üzücü olay yaşadık. Bir tarafta başörtülülere el uzatılırken, diğer tarafta ise Alevi kardeşlerimizin evlerine çarpı işareti konuldu. Türkiye’ye bir tezgâh kurulmak isteniyor ancak biz buna kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

48 yaşında olduğunu ve bu zamana kadar kimsenin ırkına, cinsiyetine, mezhebine bakmadığını belirten Aşgın, 9 aylık Belediye Başkanlığı döneminde de aynı duruşu gösterdiğini kaydederek, “Kentimizin tüm mahalle ve sokaklarına hizmet götürüyoruz. Bunun en canlı şahidi 15 mahallemizin muhtarlarıdır. Adaylık dönemimde ‘ALİ’ olacağız demişti. Yani adaletli olacağız, liyakate önem vereceğiz ve istişare yapacağız. Bu çizgimizden en ufak bir sapma yok” ifadelerini kullandı.

Çorum Hacı Bektaş Vakfı’na her gittiğinde huzur dolu güzel işler gördüğünü ifade eden Aşgın, “Bu vakfın her zaman yayındayız. Arsa da alınacaktır Allah’ın izniyle. Çorum’a yakışan bir kültür merkezi için Belediye olarak elimizden ne geliyorsa destek vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Aşgın, konuşmasını “Biz Sünnileri, Alevileri, kadınları, gençleri, tüm milletimizi bir görüyoruz. Yolumuz Hacı Bektaşların, Yunus Emrelerin yoludur” cümlesiyle tamamladı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim