Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Dolmabahçe Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı İlim Yayma Ödül Törenine katıldı.

İlim Yayma Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temelleri 68 yıl önce atılan cemiyetin bizlerde ekmeğini yedik. Onun tasından çorba içtik. Karavanasına her sabah çaydanlıkla oradan bardağından çayı aldık ve öyle yetiştik. Oradaki büyüklerimize ne kadar şükranla anarsak azdır. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun. Bu harekat şehit başbakan merhum Menderes’in teklifiyle başlayan bir meyve olarak bu günlere geldi. Milletin iradesine saygının, milletin hukukuna riayetin ve sahip çıkmanın sembolü olan bu müessese ülkesinin ve milletinin hayrının yüzbinler yetiştirmiştir. Kurulduğu günden bu güne kadar sönmeyen ocak giderek büyüyen iman ateşinin hak yolunda adı haline gelmiştir. Bu cemiyet ayrıştıran ve bölenlerin değil, birleştiren ve kucaklaştıranların yuvası olmuştur. Milli ve yerli aklın rehberliğinden memleket hayrına büyük hayallerin kurulduğu yerdir. Bütün kalbimle inanıyorum ki bu ocak bugüne kadar olduğu gibi inşallah milli iradenin yılmaz savunucusu olacaktır. Birlik ve beraberliğin bu numune kurumu değerlerimize bağlı nesiller yetiştiren bir çatı olarak nice yıllar hizmet verecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişin acı tatlı dersler alarak istikbale odaklanacağız” dediği konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran’a Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri Ödülü; Prof. Dr. İlyas Kemaloğlu’na Sosyal Bilimler Ödülü ve Prof. Dr. Fikrettin Şahin’e İlim Yayma Büyük Ödülü’nü verdi.

Ödül töreni öncesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelerek sohbet etme şansı yakalayan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve eşi Feyza Aşgın onunla hatıra fotoğrafı da çekindi. Başkan Aşgın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Türkiye'de bilimsel çalışmaları ve araştırmaları desteklemeyi, başarının ülke ve insanlık hizmetine sunulmasını hedefleyen ‘İlim Yayma Ödülleri’ töreninde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ayaküstü hasbihal ettik. Bir daha gördük ki Reis sadece ödül vermiyor; ilham veriyor, enerji veriyor, ayar veriyor. Onunla yol yürüme onurunu bize bahşeden Rabbime hamdediyorum. İlim Yayma Ödülleri programının sonunda Reis’le bir kez daha bir araya gelerek Dersaadet’li günlere bir virgül attık” görüşlerine yer verdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim