Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Asena Beyza Biçer, Millî Eğitim Bakanlığı’nın izniyle Malkara Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “100 Yıllık Bir Destan: Çanakkale 1915” konulu şiir yarışmasında Türkiye birincisi oldu.
Asena Beyza Biçer, Malkara Anadolu Lisesi’nin gençlerde tarih bilincini pekiştirmek ve Çanakkale Zaferi’nin önemini vurgulamak amacıyla düzenlediği yarışmada “Son Kale Çanakkale” isimli şiiriyle 358 eser arasından birinciliğe uzandı.
6 Mart’ta sonuçlanan yarışmada Erzurum Şenkaya Anadolu Lisesi’nden Şevval Konak “Savaş Gülleri” isimli şiiriyle ikinci olurken, Konya Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Selcen Betül Arabacı ise “Çanakkale’nin Hüznü” adlı şiiriyle üçüncülük elde etti.
Öte yandan aynı yarışmada yine Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Mehmet Akif Tahtacı da “Burası Son Durak” adlı şiiriyle mansiyon kazandı. Yarışmanın diğer iki mansiyonu ise Keçiören Abdullah Mürşide Özünerek Anadolu Lisesi’nden Fatma Irmak Uzun ile Şırnak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Vefa Kutlu’ya gitti.
Asena Beyza, 1915 TL olarak belirlenen birincilik ödülünü 18 Mart’ta Malkara’da düzenlenecek Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü kutlama etkinliklerinde alacak. Ayrıca yarışmada dereceye giren diğer öğrenciler ve aileleriyle birlikte Çanakkale ve Edirne’ye yapılacak gezilere de katılacak.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim