Söz konusu belgenin tüm dünyada “Hijyen Belgesi” yerine de geçeceğini vurgulayan Mustafa Sümer, “Kurs yok, beklemek yok. Yapılacak sınavda başarılı olanlar, belgelerini hemen alabilecek.” dedi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Mustafa Sümer şu bilgileri paylaştı:

“Meslekî Yeterlilik Kurumu (MYK) T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı, Türkiye'de mesleki yeterlilik standartlarını belirleyen ve belgeleyen bir Devlet kurumudur. Bu bağlamda Aşçı, Pastacı, Dönerci, Pideci, Kebapçı, Hamurkâr, Baklavacı, Tatlıcı ve Dondurmacı olarak MYK tarafından Ulusal Meslek Standartları belirlenmiş ve bu standartlar ışığında yukarıda bahsi geçen meslekleri icra edenlerin yeterliliğini belgelendirme yetkisi Devlet tarafından Gökşen Belgelendirme şirketine verilmiştir. Bu şirket dışında Devlet 2 şirkete daha yetki vermiş olup, bu 2 şirket sadece aşçı belgesi vermektedir. Yani yukarıda saydığım aşçı dışında tüm meslek kollarını belgelendiren Devlet onaylı tek şirket Gökşen Belgelendirme'dir. Bu bağlamda Gökşen Belgelendirme şirketi bu belgelerin verilmesi hususunda Taşpakon ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu'nu kendine iş ortağı olarak seçerek bunu da resmi olarak Bakanlığa bildirmiştir. Buna istinaden de Gökşen Belgelendirme ile aramızda resmi protokol imzalamış bulunmaktayız. Bu protokol ile Taşpakon ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu dışında hiçbir kurum Gökşen Belgelendirme şirketi üzerinden bu belgelerin verilmesine aracılık edemeyecektir.

Bu belge bizim meslek alanımızda MYK onaylı Türkiye'nin ilk belgesidir. Tüm Dünya'da geçerli olup Hijyen Belgesi yerine de geçmektedir. Yazılı sınav ve ardından pratik sınav ile geçenler belge sahibi olmaktadır.”

ÇAPDER Başkanı Mustafa Sümer, Meslekî Yeterlilik Belgesi almak isteyen meslek elemanlarının 0216-7061038 ve 0541-4859915 numaralı telefonlardan iletişime geçerek, başvuru yapabileceklerini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim