Aşağı Sanayi Bölgesi'nin ilimize yakışır bir görüntüye kavuşturulması için Çorum Belediyesi olarak titizlik içerisinde çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ilk etap olarak belirlenen bölümde arazi ölçüm ve sayısallaştırma çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Ölçüm ve sayısallaştırma çalışmalarının ardından yıkım işlemlerinin başlayacağını vurgulayan Başkan Aşgın, “Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binası arkasında kalan 17 işyerini kapsayan alanda ölçümlerimizi tamamladık. Çalışmalarımızı etap etap yapacağız. Bir yandan da Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüz tarafından da altyapı tespit çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyu ve kanalizasyon hatlarını tespit ederek sayısallaştırılıyor ve bölgenin alt yapı haritası çıkarıyoruz. Enkaz bedelleri ödendikten sonra yıkım çalışmalarına hemen başlanacak. Etaplar halinde yıkımlar gerçekleşecek” dedi.

Aşağı Sanayi’de faaliyet gösteren 355 işyerinin 41'inin ruhsatlı, geriye kalan 314'ünün ise ruhsatsız olarak ticari faaliyetlerine devam ettiğinin altını çizen Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Aşağı Sanayi bölgesindeki esnafımızın taşınmasıyla birlikte o bölgedeki kötü görüntü de ortadan kalkacak. O bölge Çorum'un yeni yerleşim alanlarından biri olacak. Çorum'a yakışır bir bölge olacak” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim