Sanayi içinde esnaflık faaliyetini devam ettirenler için Belediye’nin büyük katkıları ile Çorum Sanayi Sitesi’nde önce 162 dükkan, daha sonra ise 440 dükkanın yapıldığını hatırlatan Başkan Külcü ayrıca Yaydiğin mevkiinde planda işaretledikleri Ahi Evran Sanayi Sitesi ve Zanaatkarlar Sitesi ile birlikte tüm esnafa yetecek kadar dükkana sahip olunacağını kaydetti.

Belediye Meclis Toplantısı’nda Ahi Evran Sitesi ve Zanaatkarlar Sitesi ile ilgili imar planı değişiklerinin onaylanması öncesinde Aşağı Sanayi ile ilgili son bir çağrıda bulunan Başkan Külcü, “Gerek benden önceki ve ondan önceki belediye başkanları döneminde olsun gerekse bizim dönemimizde üzerinde çalışılan ve netice almakta zorlandığımız önemli bir mesele var. Aşağı Sanayi artık şehrin modern yapısına uymayan, şehrin büyümesinin önüne geçen ve kentsel gelişim ile dönüşümü tıkayan bir yer haline geldi. Buna kimsenin itirazı yok. Ancak iş taşınmaya gelince herkes itiraz ediyor.

Bu konuda biz Belediye olarak farklı bir yol izledik. Çorum Sanayi Sitesi’nde önce 162, daha sonra ise 440 işyerinin yapılmasına katkı sağladık. Son olarak 440 dükkanın inşaatı da bitti. Tapu işlemleri devam ediyor. Mayıs ayında tapuları dağıtılacaktır. Buradan Aşağı Sanayi esnafına bir çağrı daha yapıyoruz. Dün bizden ne istedilerse verdik. Arsa, dükkan ve zaman. Ama artık işin sonuna gelindi. İkinci etap dükkanlar tamamlanınca bu iş noktalanacak. Artık esnafın kaçacak bir yeri kalmadı. Devam etmek isteyenler KSS’deki dükkanlarına taşınacak. Ayrıca iki yeni kooperatif daha yeni dükkanlar için harekete geçiyor. Bugüne kadar kooperatiflere üye olmayıp yer almayanlar şimdi üye olursak biraz daha zaman kazanırız gibi bir anlayışa girmesin. Bahar ayları ile birlikte Aşağı Sanayi’de taşınmalar hızlanacak. Bizim 259 bin insanımıza verdiğimiz bir söz var. Esnafımız da gerekli çabayı göstererek orayı boşaltsın. Sonradan bir mağduriyet yaşanırsa bunun sorumlusu ne Belediye Başkanı, ne Belediye yönetimi ne de Meclis üyeleri olacaktır. Bunun tek sorumlusu zamanında önlem almayanlar olur” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim