Memur-Sen olarak menfaat siyaseti ve diplomasisi yerine, medeniyet siyaseti ve merhamet diplomasisi anlayışını hâkim kılmak için çalıştıklarını kaydeden Arzu Özkader, her dönem ve zeminde ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici olduklarını ve bu yolda sorumluluk almaktan kaçınmadıklarını kaydetti.
Etnik, mezhepsel, bölgesel ve ideolojik sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı, akademik sendikacılık, toplumsal sendikacılık ve değerler sendikacılığı yaptıklarını söyleyen Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Özkader, “Her daim doğruları kim nerede nasıl yaparsa yapsın savunduk. Bilimden sanayiye, ulaşımdan sağlığa, tarımdan ormana son 13 yılda ülkemizde yapılan iyileştirmeleri de görmemek için kör olmak gerekir. Bunun yanında hata yapanları da unvanlarına bakmaksızın, daha iyisini yapması için ilkeli olarak eleştirdik. Bunu ideolojik saplantılı siyaset yapmak adına değil, memleketimiz ve 78 milyon aziz milletimizin menfaatini önceleyerek yaptık.
Birilerinin söyleyecek sözleri varsa alıntı yaparak değil, kendi görüşlerini mert ve dürüstçe, ideolojik saplantılı siyaset yapmadan, kamuoyuyla paylaşmasını ahlâkî buluyoruz. Bu ilkesiz tavırları ve bazı siyasî çevrelere yaranmak için yaptıkları bu açıklamalar yerine, görevlerinin ön gördüğü asıl mecralarına dönmelerinin ülke ve üyelerinin menfaati için daha doğru olduğunu kendilerine hatırlatmak isteriz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim