İhmallerin, iş ve trafik kazalarının can yakmaya, ocakları söndürmeye devam ettiğini dile getiren Özkader, “Millet olarak, ülke olarak Manisa’nın Gölmarmara İlçesi'nde meydana gelen kazayla derinden sarsıldık. Ekmek mücadelesi için sahur vakti yola çıkan 15 mevsimlik tarım işçisi kardeşimizi, maalesef, bu elim kazada kaybettik. 2 kardeşimiz de bu kazada yaralandı. Gerçekten çok acı bir olay. İhmaller, iş ve trafik kazaları; canımızı yakmaya, ocakları söndürmeye, ocaklarla birlikte ülkemize de ateş düşürmeye devam ediyor” dedi.
Bu kazanın bir benzerinin geçtiğimiz yıl Ekim ayında Isparta’nın Yalvaç İlçesi'nde de yaşandığını kaydeden Özkader, minibüste olması gerekenin iki katı yolcunun olduğunu, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini, bu katliamların artık son bulması için gereken önlemin alınarak denetimlerin artması için yetkilileri göreve davet ettiğini bildirdi.
Mevsimlik işçilerin ulaşım, barınma, sağlık ve eğitim koşullarının bir an önce gözden geçirilip, insan onuruna yakışır hale getirilmesi gerektiğini dile getiren Özkader; “Bizler bu acılar artık son bulsun, insan temel hak ve hürriyetleri tam anlamıyla vücut bulsun istiyoruz. Dolayısıyla geçim derdiyle yollara düşen, bilmedikleri diyarlarda zor şartlarda çalışmayı göze alan mevsimlik işçi kardeşlerimizin her türlü mağduriyetleri giderilmeli, yaşam koşulları ve çalışma şartları iyileştirilerek insani koşullara uygun hale getirilmelidir. Bu elim kazaların ve faciaların bir daha yaşanmaması için ilgili kurumlar tarafından bir an önce önlem alınmalıdır. Bu acıların tarifi mümkün değil, bu olayın izahı yapılamaz. Bu elim kazada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” şeklinde konuştu.
(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim